Dag 18 / Los Angeles

Vanmorgen rijden we naar de Warner Bros Studio waar we kaartjes voor de VIP studiotour hebben gereserveerd. We gaan met een gids in een soort golfkarretje op weg naar de verschillende studio’s. De tocht duurt twee uur en is erg leuk. We zien veel verschillende sets, krijgen goede uitleg en komen in grote ruimtes waar allerlei filmattributen staan en achtergrondschermen worden geschilderd. Op een van de sets zijn opnames bezig waar we van een veilige afstand even naar mogen kijken. Aan het einde van de tocht komen we bij een klein museumpje waar o.a. veel Harry Potter filmattributen staan. Omdat we alle Harry Potter boeken hebben gelezen en de films hebben gezien vinden we dit heel erg leuk!

Na afloop rijden we naar Farmers Market. Het is er druk, maar we vinden nog een parkeerplaats. In Farmers Market zijn heel veel kraampjes waar je eten kunt halen. We zoeken en vinden uiteindelijk een tafeltje. Drie van ons gaan vervolgens ieder voor twee personen eten halen. Uiteindelijk heben we zes verschillende gerechten en iedereen prikt van alle bordjes. Erg leuk en lekker. Het is erg druk in Farmers Market. Het lijkt wel of half LA hier luncht.

Naast Farmers Market ligt The Grove. Hoewel midden in LA doet het dorpsachtig aan. Gezellige winkels, veel groen, fonteinen en alleen voetgangers. Ook hier blijven we een tijdje hangen.

Als we uitgewinkeld zijn gaan we met de auto naar Venice Beach. We komen uit op een stiller stuk strand waar we genieten van de zee en het mooie weer. Aan het einde van de middag willen we weer terug en rijden via Monica Beach weer richting Hollywood. We belanden in de file. We worden melig en vermaken ons met het zogenaamd zien van allerlei sterren in dure auto’s. Om de files te ontwijken slaan we af en rijden sjieke wijken in. De tocht duurt lang, maar uiteindelijk zijn we weer terug bij het hotel. Naast het hotel kunnen we nog net voor sluitingstijd onze was ophalen die we ‘s ochtends hadden afgegeven bij een laundry.

‘s Avonds eten we bij Saddle Ranch Chop House op de Sunset Strip. Grote porties eten en midden in het eetgebeuren een dolle mechanische stier (rodeo). Er is een grote bar en veel publiek dat gezien wil worden. Ze komen gitaar spelen en zingen aan ons tafeltje. Vincent vraagt een verzoeknummer van Johnny Cash. Na het hoofdgerecht krijgen we onverwacht een gratis chocoladetaartje met zes vorkjes. We weten niet waarom, maar het was heerlijk…

dag18 1

dag18 2