• header2008 grandcanyon

Dag 06 / Yosemite - Lee Vining

Vandaag trekken we verder. We rijden eerst naar Yosemite Valley om bij Degnan’s Cafe weer een paar lekkere sandwiches te bestellen die we laten inpakken voor onderweg. Dan gaan we via de Tioga Pass naar de oostkant van het park. Het is een schitterende route. Bij het prachtig blauwe Tenaya Lake parkeren we de auto. We vinden een picknicktafel vlak bij het water en genieten van de uitstekende sandwiches. Vervolgens nog even luieren aan de waterkant. We stoppen onderweg nog een paar keer bij mooie uitzichtpunten (mooie meadows).

Als we het park uit zijn blijft de natuur mooi. Dit gebied ligt hoog en er zijn weinig bomen. Via Lee Vining rijden we eerst naar Bodie. Het laatste stuk lekker hobbelen over een onverharde weg in de middle of nowhere. Dan ligt Bodie voor ons. Een verrassend mooie ghost town met heel veel houten huizen, waar zelfs het meubilair nog in staat. We mogen overal vrij rondlopen. Heel bijzonder.

Na Bodie eten we overheerlijk bij de Tioga Gas Mart in Lee Vining (buiten). Er is heel goed eten (vooral de chocolade taart en de cheese cake!) en er is life muziek. Het lijkt wel een amerikaans buurtfeest met allemaal amerikaanse vlaggen. ‘s Avonds slapen we in Lee Vining in onze cottage (Lake View Lodge). In werkelijkheid is het een enorm grote ouderwets ingerichte beetje krakkemikkige trailer (met bar!). We vinden het prachtig.

dag06 1

dag06 2

dag06 3

dag06 4