• header2012 baxter

Dag 03 / Boston - Rockport (ME)

Kittery Trading Post
We ontbijten om 7 am en vertrekken daarna uit Woburn. We rijden naar Kittery (Maine) om het outdoor mekka Kittery Trading Post te bezoeken. Het is nog gesloten en drinken daarom eerst koffie/thee in een Starbucks aan de overkant van de weg. Dan gaan we de grote winkel in en vergapen ons aan de enorme hoeveelheid outdoor spullen, jachtgeweren en vissers benodigdheden. Heel leuk om even rond te kijken. Ik koop een hoed met bloemetjes op de rand.

Nubble Lighthouse
Daarna rijden we naar het Nubble Lighthouse op Cape Neddick. Een leuk ritje er naar toe. Schattige plaatsjes en huizen. We maken wat foto's en lopen even rond en vervolgen onze weg richting Portland.

Walmart
In Scarborough doen we inkopen bij een grote Walmart. Bij de kassa's is het ongewoon druk en we kiezen de verkeerde rij. Een gezin voor ons heeft meerdere wagens tjokvol boodschappen en de man achter de kassa heeft de grootste moeite om dit allemaal aan te slaan en tegelijkertijd weg te werken in de carrousel met plastic zakjes. Het véél te dikke gezin (vader, moeder en twee kleinere kinderen) staat er passief bij. Wij bekijken ondertussen met groeiende verbazing naar de enorme hoeveelheid echt ongezonde producten. Als eindelijk alles is aangeslagen blijkt het saldo op de creditcard niet toereikend en moeten non-food items weer worden teruggelegd (alle food items willen ze houden). De kassa-medewerker strekt zijn spieren en begint geduldig aan de omgekeerde opdracht, totdat de rekening wel betaald kan worden. Eindelijk zijn we dan zelf aan de beurt en daarna rijden we vlot weer verder naar Fort Williams Park bij Cape Elizabeth.

Portland Head Light
In het park is het Portland Head Light lighthouse. Een fotogenieke vuurtoren door de witte gebouwen met rode daken. Een leuke plek. We picknicken heerlijk met uitzicht op de vuurtoren en de bootjes op zee. Het is heerlijk weer (zon, 25-30 graden, wind)

Rockport
Rond 2.30 pm rijden we verder naar Rockport via Route 1. Een drukke weg. De Glen Cove Inn ziet er erg vriendelijk uit. Wit met blauw en veel bloemen. In de verte de zee. We hebben een mooie kamer met kingbed en terrasje. We eten vroeg bij The Helm in Rockport. Er zijn veel bejaarden aan het eten. De sfeer is rustig en het eten lekker.

Rockland Breakwater Pier
Na het eten rijden we naar Rockland. We parkeren de auto in de buurt van de Rockland Breakwater Pier. Deze pier is gemaakt van grote granieten blokken steen en is bijna een mijl lang. We zagen de pier al eerder vanuit het vliegtuig! We lopen over de pier naar het lighthouse en daarna bij laagstaande zon weer terug. Mooi!

Overnachting
Glenn Cove Inn, Rockport

Foto's