• header2012 baxter

Dag 04 / Rockport - Stonington

Camden Hills State Park
Om 7 am ontbijt op het terras van de Glenn Cove Inn. Vervolgens pakken we onze spullen weer in en om 8 am rijden we naar Camden Hills State Park. We betalen 9 dollar en rijden met de auto naar de top van Mount Battie. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de baai, Camden en de bootjes in de haven. Er is ook een oude uitkijktoren, het eindpunt van de Mount Battie Trail die we een klein stukje lopen. Mooie natuur hier en heel veel blueberries die ook al rijp zijn, vooral aan de plantjes die in de zon staan.

Camden
Daarna rijden we weer een stukje terug naar Camden waar de winkels inmiddels open zijn en de haven tot leven komt. Wat een leuk plaatsje. Mooie huizen, gezellige winkeltjes, heel veel bloemen en een leuk haventje waar allerlei boottochtjes vertrekken. We wandelen wat door het dorp en halen koffie/thee met wat lekkers bij de bakery en nuttigen dat op een bankje bij de haven. Het is ook heerlijk weer.

Fort Knox and the Penobscot Narrows Bridge Observatory
Dan verlaten we Camden en rijden via de drukke Route 1 naar Fort Knox and the Penobscot Narrows Bridge Observatory. We gaan eerst in één van de pijlers van de brug met een lift omhoog. Bovengekomen zijn er ramen tot aan de vloer: kriebels in de buik, maar wel een prachtig uitzicht over de Penobscot River en Fort Knox. Daarna bekijken we Fort Knox. Heel erg leuk. Nog nooit eerder in zo'n mooi fort geweest. Een bezoekje waard. Als we weer weg willen zijn we de uitgang kwijt. We zijn helemaal boven in het fort. Ik loop over het gras naar de rand en dan blijkt dat we vlakbij de parkeerplaats zijn. Vanaf de auto was dat helemaal niet te zien.

Castine
Na Fort Knox rijden we naar het plaatsje Castine. Als we van de drukke Route 1 af zijn is de omgeving veel lieflijker. Heuvels, veel groen, leuke huizen, bos, velden, bloemen. In dit deel weinig toeristen. Castine is een lief klein plaatsje aan de baai met mooie huizen en een paar historische panden. Wel veel rustiger en minder bedrijvig dan het gezellige Camden.

Holbrook Island Sanctuary
We rijden verder naar het natuurgebied Holbrook Island Sanctuary. Het laatste stuk is een dirtroad tot aan de trailhead van de Back Shore Trail. We zijn de enige auto. Op de trail stuiten we op een paar hele oude grafstenen uit de 19e eeuw met nederlands klinkende namen erop zoals Martin van Buren Bakeman. Aandoenlijk zo midden in het bos. We volgen het pad volgens mijn Garmin, waarop een gedetailleerde kaart staat. Het klopt echter niet. De trail houdt op en dwars door het bos gaan we verder naar de rotsachtige kust met veel zeewier. We lopen een stukje langs het water en zien dan een ander pad dat ons weer terugbrengt naar de auto. Deze trail klopte wel met mijn kaart.

Stonington
We rijden verder naar Stonington. Leuke route over een aantal bruggen. Stonington is een leuk plaatsje. Het voelt authentieker aan dan Camden. Hier wordt de lobster ook echt binnengehaald. Er is veel bedrijvigheid. Toeristen, vissers en vissersboten. We eten lobster bij Fisherman's Friend op het terras met uitzicht op de baai. Een druk bezocht restaurant. Morgen naar een minder bekend deel van Acadia National Park: Isle au Haut. 
 
Overnachting
Boyce’s Motel, Stonington

Foto's