Dag 05 / Stonington

Boottocht naar Isle au Haut
We zijn vroeg wakker en de boot naar Duck Harbor op Isle au Haut gaat pas om 10 am. We overleggen en besluiten dan om de eerdere boot van 7 am te nemen. Deze gaat echter niet naar Duck Harbor, maar naar Towns Landing dat gelegen is aan de andere kant van het eiland. Er is wel een trail van Towns Landing naar Duck Harbor van ruim 7 km, dus dat betekent extra veel wandelen, want vanuit Duck Harbor wilden we ook nog langs de kust wandelen. We ontbijten met Raisin Bran en thee op het terrasje van Boyce's Motel aan de overkant van de straat. Het kijkt uit op het haventje, nu nog in rust. Daarna lopen we met goed gevulde rugzak naar de vertrekplaats van de boot. Er gaan nog twee anderen mee: eilandbewoners.

Duck Harbor Trail, Western Head Trail, Cliff Trail en Western Head Road
Na een leuk boottochtje zijn we om 8 am op Isle au Haut. Vanaf Towns Landing lopen we naar het Ranger Station. We kunnen het huisje in en er ligt informatie klaar. De ranger zelf is afwezig, maar op een whiteboard staat een berichtje of eventuele hikers hun namen willen achterlaten. Dat doen we en dan begint onze tocht door een mooi bos met prachtige ondergroei. Een walhalla voor varen- en mosliefhebbers. De trail loopt op sommige plaatsen ook langs de kust. Na 7 km over deze pittige trail komen we in de buurt van Duck Harbor, de aanlegplaats waar de boot ons om 4 pm weer komt ophalen. Maar zo laat is het nog lang niet, dus we lopen nog verder: de Western Head Trail en de Cliff Trail. Geen gemakkelijke trails, veel hoogteverschillen en klauteren over de rotsblokken. Maar de beloning is groot: prachtige uitzichten op de rotskust en de zee. Aan deze kant van het eiland ook wildere bossen met veel stormschade en aangespoelde boeien. Nadat we uren alleen zijn geweest komen we op de Cliff Trail een andere wandelaar tegen. Het laatste deel van de wandeling gaat over een oud karrepad dat met gras is bedekt. Wat een verademing, zo'n zachte ondergrond. Hier komen we twee rangers tegen die met een heggeschaar wat takken wegknippen. Het ziet er grappig uit in zo'n groot natuurgebied. We zijn ruim op tijd bij Duck Harbor, want we willen zeker de enige boot terug niet missen. Bij de picknicktafel eten en drinken we wat en om 4 pm komt de boot ons keurig halen. Een uurtje later zijn we weer in Stonington.

We frissen ons op en halen pizza bij de take-out in de convenience store. We eten de pizza met een biertje/wijntje op het terras van het motel. Vervolgens halen we nog een ijsje en maken een ommetje door het dorp. We zijn echt moe. Het was een mooie dag.  

Overnachting
Boyce’s Motel, Stonington

Foto's