• header2012 baxter

Dag 15 / Rangeley - Bethel

Country Club Inn
Vannacht zwaar onweer en veel regen. Rond 7 am staan we op. Het is droog en hier en daar alweer wat blauwe lucht. We ontbijten in een grote zaal die uitkijkt op het meer. De bomen achter de tuin zijn zo hoog dat je niet veel van het meer ziet. Dit keer is de eigenaresse van de inn er. We krijgen een uitgebreid ontbijt: meloen, ei, ham, hashbrowns, toast, muffins. We praten nog even met haar. Ze hebben de inn al 37 jaar. Aanvankelijk was ook het golfterrein van hun, maar die hebben ze verkocht. Ze hebben vooral inkomsten van bruiloften en partijen. De zalen zijn groot en er kan een feestje gevierd worden. Ze maakt zich zorgen over de steeds hoger wordende bomen achter haar tuin. Ze belemmeren steeds meer het uitzicht en dat is nu net het sterke punt van de locatie. Ze kan er niet veel aan doen, want de bomen zijn niet van haar.

Coos Canyon
Dan vertrekken we weer. Eerst tanken en ijs kopen in Rangeley en dan via Oquossoc en Route 17 naar Andover. Onderweg stappen we nog even uit bij het uitkijkpunt Height of Lands. Daarna nog een stop bij Coos Canyon. We drinken hier wat en in de Coos Canyon Rock & Gift Shop zijn allerlei spullen te koop en te huur om goud te zoeken. Je kan er zelfs les krijgen in gold panning. De mooie snelstromende Swift River waar het goud in zou zitten ligt in een kloof aan de andere kant van de weg. Leuke plek om even rond te lopen, maar de gold panning laten we aan anderen over.

Andover
Andover is een heel klein plaatsje waar we brood kopen in de country store. Dan rijden we verder via US 26 naar Grafton Notch State Park. Een prachtige route US 17 en US 26. Door bossen en bergen. Heel fris groen. Misschien ook zo mooi van kleur omdat het geregend heeft?

Grafton Notch State Park
In Grafton Notch State Park lopen we weer een stukje de Appalachian Trail. Bij de trailhead op de parkeerplaats ligt ook een AT boek, waar AT-hikers opmerkingen in kunnen plaatsen. Vanaf de Appalachian Trail loopt een zijtrail naar Table Rock. Dit is weer een flinke klim, maar een leuke. Er zijn zelfs metalen steunen gemaakt in de rotsen om ze te beklimmen. Table Rock is een hele grote platte rots. Je hebt hier een mooi uitzicht op de bergtoppen die bijna helemaal bedekt zijn met bomen. Het zonnetje breekt door en we picknicken met brood, kaas, jam en water. We dalen weer af via de veel stijlere Table Rock Trail. Dit is nauwelijks een trail te noemen. Grote keien en stijl naar beneden terwijl we bij bijna bij iedere stap de takken van omliggende struiken of bomen vasthouden. We hebben geen hiking poles (Chris zoekt wel altijd een stok in de natuur), maar op dit soort trails is het misschien toch wel handig. We zien ook een slang! In Grafton Notch Park stoppen we verder ook nog bij Moose Cave en enkele watervallen.

Bethel
Daarna rijden we naar Bethel, waar we een kamer kunnen krijgen in het vrolijk geschilderde Bethel Village Motel. We rusten even uit en lopen dan een rondje in dit aardige, leuke plaatsje met veel historische gebouwen en leuke huizen. We eten aan de overkant van het motel en luieren 's avonds wat voor de TV en met een boekje. Morgen verlaten we Maine en gaan we naar New Hampshire.

Overnachting
Bethel Village Motel

Foto's