• header2012 baxter

Dag 18 / Franconia - Stowe

Littleton
Na de inspannende dag van gisteren beginnen we vandaag rustig. We staan op ons gemak op en halen om 8 am bagels, muffins en thee in het kantoortje van het motel. Na het ontbijt vertrekken we weer. We rijden eerst naar de laundry in Littleton. We zijn gisteren zo vies geworden dat een extra wasje wel fijn is. Na ruim een half uur zijn we weer klaar (makkelijk die machines met een kort programma). We lopen even door Littleton. De snoepwinkel Chutters heeft de langste candy counter van de wereld. We kopen een zak drop en een zak met M&M's en lopen daarna naar de covered bridge en het waterrad. Een leuk, bedrijvig plaatsje.

Vermont
Daarna rijden we via St. Johnsbury, South Walden en Johnson naar Jeffersonville in Vermont. Het landschap is frisgroen, de bergen zijn overgegaan in heuvels en bossen worden nu meer afgewisseld met grasland. We zien ook weer wat landbouw en koeien. Een vriendelijk landschap. In het kleine plaatsje Jeffersonville drinken we thee bij de bakery. Via de Vermont Route 108 rijden we over de pas Smuggler's Notch. De weg is links en rechts omgeven door rotsen en bomen en wordt zo smal dat twee auto's elkaar op sommige punten niet kunnen passeren. Mooie omgeving. We stoppen bij de Smuggler's Notch Picnic Area. Daar lunchen we tussen de squirrels en chipmunks die nieuwgierig komen kijken. De openbare toilet is hier de allerschoonste die ik ooit heb gezien bij een picknickplaats.

Trapp Family Lodge
We rijden door naar Stowe. Eerst naar het plaatsje zelf, want we zijn nog vroeg. Onderweg zien we een bordje naar de Trapp Family Lodge. De Von Trapp family is bekend van de film de Sound of Music. Nadat ze het nazi regime waren ontvlucht heeft de familie zich gevestigd in Stowe en zijn ze later een lodge begonnen. De oorspronkelijke lodge is er niet meer, maar is vervangen door de huidige lodge. We rijden er naar toe. Hier heb je een aardig uitzicht over de heuvels. Daarna rijden we via een gravel road verder en slingeren via kleine weggetjes naar Stowe.

Stowe
Het plaatsje Stowe is klein maar fijn. Een paar winkeltjes, restaurantjes en een mooi wit kerkje. Het is alleen jammer dat het verkeer van de doorgaande wegen dwars door het plaatsje gaat. We rijden een stukje op route 108 terug naar het Alpenrose Motel waar we inchecken.

Stowe Recreation Path
Vlak achter het motel ligt het Stowe Recreation Path, een geasfalteerd fiets/wandelpad van 5,5 mijl langs de West Branch River. We lopen dit pad richting het noorden tot het eindigt. Daar is een covered bridge. Dan weer terug. Een leuke wandeling. Het enige nadeel is dat het pad op geluidsafstand van Route 108 ligt. We drinken thee in het motel. Het is inmiddels 5 pm en Chris stelt voor om ook het andere deel van het Recreation Path te lopen naar Stowe, daar wat te eten en dan weer terug te lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Rond half zeven zijn we in Stowe na een leuke wandeling. We eten bij The Whip op het terras achter het gebouw, weg van de straat. Lekker eten. We praten een tijd met een van de medewerkers (we vermoeden dat het de manager is). De man heeft een zus die getrouwd is met een nederlander en ze woont in Zwolle. Toch altijd leuk deze gesprekjes.

Na het eten kopen we nog een ijsje in een drukbezochte ijswinkel. Dan lopen we weer terug naar het motel. We zijn na negenen weer terug en het is al aardig donker. 's Avonds kijken we naar de opening van de Olympische Spelen op TV. En zoals bijna iedere avond (als we wifi hebben) even whatsappen met de kinderen.

Overnachting
The Alpenrose Motel, Stowe

 

Foto's