• header2012 baxter

Dag 19 / Stowe - Woodstock

Ben & Jerry's Factory Tour
We hebben vannacht gelukkig geen last gehad van het verkeer, hoewel onze kamer aan de weg ligt. We maken een ontbijtje op de kamer en vertrekken dan weer. Iets na negenen rijden we langs de Ben & Jerry's fabriek in Waterbury. We rijden de parkeerplaats op. We zijn de eerste auto. In het gebouw, dat net is geopend, informeren we naar de factory tour. Deze kost $4,- pp en start over een kwartiertje. We bekijken het winkeltje en dan begint al snel de tour die door een vlot jong meisje wordt geleid. Er zijn nog wat andere mensen bijgekomen. Eerst krijgen we een video te zien over de geschiedenis van Ben & Jerry's, daarna uitleg over de productie van het ijs. We zien een productieruimte van boven, maar de machines staan stil omdat het weekend is. Daarna krijgen we nog een bolletje ijs. Een nieuwe smaak. Véél chocola. Na een half uurtje is de tour weer afgelopen. Best leuk, maar daar is het dan ook mee gezegd.

Green Mountains
We rijden weer verder en stoppen in Waitsfield om even over de grote farmers market te lopen die we toevallig passeren. We kopen er lekkere kaas en een baquette. We rijden over de mooie Route 100 verder door de Green Mountains. Bij Rochester verlaten we Route 100 en rijden via Bethel naar Woodstock. Een leuke route. Behalve bossen nu ook veel grasland. We verbazen ons erover dat we eigenlijk maar weinig koeien zien op zulke mooie groene weiden. Het is een lieflijk landschap zo glooiend met gras, bos en nog wat bloemetjes in de bermen. Klassiek muziekje op de radio. Heel relaxed. Ook aardige plaatsjes waar we doorheen rijden.

Woodstock
Dan komen we in Woodstock. Een leuke, beetje toeristische plaats. We drinken koffie/thee in The Daily Grind Coffee & Sweets en winkelen wat. Dan gaan we naar de Public Library om te internetten en de mail van Chris te checken. In het dorp is het evenement Bookstock aan de gang en in het park voor de bibliotheek worden tweedehands boeken verkocht. De meer bijzondere boeken zijn in een zaaltje in de bibliotheek uitgestald, dus daar gaan we even kijken. We kopen een aantal science fiction boekjes voor Joost. Daarna lunchen we op een bankje in het park en snuffelen vervolgens nog door de boeken die buiten worden verkocht. Er is ook life muziek. Een gezellig sfeertje

Marsh-Billings-Rockefeller National Historical Park
In Woodstock ligt ook het Marsh-Billings-Rockefeller National Historical Park. Genoemd naar de drie families die hier hebben gewoond. Het is een landgoed met een Mansion en een bosrijk park er omheen. We lopen naar het Visitor Center. Daarna bekijken we de Mansion van buiten en maken een wandeling door het park naar het meer (the Pogue). We wandelen niet lang, want het begint te onweren en we schuilen in het gebouw met rijtuigen. Vervolgens verlaten we Woodstock en rijden naar ons motel in White River Junction. Onderweg zien we nog de Queechee Gorge vanaf een brug op Route 4.

Hanover (NH)
's Avonds rijden we naar Hanover (NH). Het is een leuk studentenstadje (Dartmouth College). De summer students hebben toevallig vandaag ouderdag. Hierdoor zitten veel restauants vol met ouders en studenten. We kunnen gelukkig nog een tafeltje krijgen bij Murphy's. Na het eten nog even een enorme grote boekenwinkel in, lopen door het plaatsje en dan weer terug naar het motel.

Overnachting
Super 8 White River Junction

Foto's