• header2012 baxter

Dag 07 / Gouldsboro - Lubec

Bluff House Inn
Om 7.30 am krijgen we een local breakfast in de Bluff House Inn. Deze inn is erg groot van binnen, maar het lijkt erop dat de zaken vroeger beter gingen dan nu. Het ziet er wat rommelig en onverzorgd uit. De vrouw die de inn runt is de dochter van de eigenaar. Ze moest deze zomer op stel en sprong met haar gezin de inn overnemen nadat degene die hiervoor door haar ouders was ingehuurd plotseling vertrok. De vrouw is erg aardig, maar de inn is duidelijk niet haar ding. Met drie kleine kinderen en vier honden die er ook rondlopen heeft ze hele andere dingen aan haar hoofd.

Schoodic Point
Om 8 am rijden we weg en gaan eerst naar Schoodic Point op het meest zuidelijke puntje van Schoodic Peninsula. Ook dit deel hoort bij Acadia National Park. Helaas hangt er een dikke mist, dus van het uitzicht zien we niet veel. Wel weer de mooie roze gekleurde rotsen.

Vissersplaatsjes
Daarna rijden we via allerlei kleine vissersplaatsjes weer terug naar Route 1 en vervolgens naar het plaatsje Machias. Daar zoeken we de laundry op en terwijl ons wasje draait drinken we wat bij de Dunkin Donuts, de enige plek in het dorp waar ze cappuchino hebben. We zien hier geen leuke lokale cafeetjes. Nadat we de was weer hebben gedroogd rijden we verder en verlaten Route 1 weer richting Cutler. Deze kleinere wegen zijn erg leuk. Veel mooier dan Route 1. In het dorpje Cutler stappen we even uit. Het plaatsje lijkt uitgestorven op deze maandagmorgen. Over het kleine haventje hangt een dunne mist. Mooi, sfeervol.

Cutler Bold Coast Trail
Dan rijden we naar de trailhead van de Cutler Bold Coast Trail. Er is een parkeerterreintje. We lunchen eerst wat bij de auto en schrijven ons dan in in het trailheadregister. De hike is 9 km. Eerst door het bos. Ook hier heel veel mos en varens. Dan komen we bij de kust. Die is hier prachtig. Er is nog veel mist, maar die trekt gaandeweg de wandeling wat op. De hike is behoorlijk inspannend, vooral langs de kust veel rotsen, klimmen en klauteren. Maar het is prachtig. Velden vol wilde rozen en fireweed, waar we tot ons middel doorheen waden. Er is hier helemaal niemand. Via de Cutoff Trail komen we weer in het bos om terug te keren naar de auto. In totaal zijn we vier uur weg geweest. Geen makkelijke hike, maar wel een hele mooie!

Lubec
Om 4.45 pm zijn we weer bij de auto en dan rijden we in 20 minuten naar het Eastland Motel in Lubec. Hier krijgen we een prachtige grote en net gerenoveerde kamer. Heerlijk veel ruimte. Na een douche gaan we lekker eten bij Frank's Dockside in Lubec. Lubec is een leuk klein plaatsje. Vanuit het houten terras waar we eten kijken we uit op Campobello Island (Canada), Mulholland Point Lighthouse en de brug naar het eiland. Morgen gaan we daar naar toe. Na het eten lopen we nog even door het plaatsje. Er zwemmen zeehonden in de baai!

Overnachting
Eastland Motel, Lubec  

Foto's