• header2012 baxter

Dag 21 / Williamstown - Central Valley

Berkshires
We rijden vanmorgen eerst naar Williamstown om te tanken en om een indruk te krijgen van deze plaats. We hebben er gisteren nog nauwelijks iets van gezien. Mooie plaats, vrijstaande huizen, brede lanen, een kunst museum, ook moderne architectuur. We zijn hier duidelijk niet meer in Vermont. Ook als we naar Stockbridge rijden door de Berkshires zien we het verschil met Vermont. Plaatsen als Lenox en Stockbridge zien er sjiek uit. Grote huizen, mooi gemaaide parkachtige tuinen, brede lanen. De Berkshires is een gebied met ook veel culturele activiteiten. We rijden langs het landgoed Tanglewood, de plaats waar het Tanglewood Music Festival wordt gehouden en waar het Boston Symphony Orchestra zomers openlucht concerten geeft. In Stockbridge stappen we uit, drinken wat in het Main Street Cafe (duur!) en bekijken de winkeltjes.

Woodbury Outlets
Daarna rijden we via de Taconic Parkway (mooie weg, verboden voor vrachtwagens en RV's) naar de Woodbury Common Premium Outlets in Central Valley. We waren hier ook in 2002, alweer 10 jaar geleden. Het is ongelooflijk druk hier. We moeten echt zoeken naar een parkeerplaats. De rest van de middag gaan we op koopjesjacht. We kopen wat blousen en twee paar schoenen voor Chris. Verder nog op verzoek van de thuisblijvers speelgoed bij de Toys 'R Us en ook nog wat zaken bij de Walmart in de buurt van de Outlets. Daarna rijden we naar het vlakbij gelegen eenvoudige motel. We vragen een kamer op de begane grond, zodat we alle spullen makkelijk uit de auto kunnen halen en goed kunnen pakken voor de terugreis.

Fort Montgomery
's Avonds rijden we nog naar West Point en eten daar bij een Mexicaan. Na het eten rijden we naar Fort Montgomery. Er lopen in de schemer veel herten rond en je hebt er een mooi uitzicht op de Hudson River. Weer veel geluid hier van auto's, treinen en sirenes. Maar ook van krekels en andere beesten. Ook zien we weer eens vuurvliegjes.

Overnachting
Americas Best Value Inn, Central Valley

 

Foto's