• header2012 baxter

Dag 09 / Lubec - Baxter State Park

Lekker weer
Na half acht drukte bij de office van het motel. Ze zijn 10 minuten te laat en diverse mensen wachten bij de nog gesloten deur op het ontbijt. Een leuk momentje om even met de andere gasten te praten. Het is vandaag weer heerlijk weer, de mist is verdwenen en de zon schijnt volop, hier en daar een wolkje en een stevig windje. Tot nu toe mogen we niet klagen over het weer. Het is hier in Maine ook niet van dat plakkerige weer, zoals zuidelijker aan de oostkust. We halen weer wat joghurtjes en muffins en ontbijten op onze kamer. Na het ontbijt breken we weer op. Eerst richting Calais.

Saint Croix Island International Historic Site
Voor Calais bezoeken we Saint Croix Island International Historic Site. Een keurig aangelegd parkje met uitzicht op het eiland Saint Croix. In de winter van 1604-1605 overwinterde hier een franse expeditie. Bijna de helft kwam om, de rest overleefde nadat ze met native americans goederen ruilden voor voedsel. Het was het begin van de aanwezigheid van fransen in Noord Amerika. In het parkje wordt de expeditie uitgebeeld door een serie historische afbeeldingen en bijbehorende bronzen beelden. Leuk en het korte bezoekje (half uurtje) waard.

Calais
In Calais zoeken we naar de Walmart, maar onze Garmin laat het afweten. Eerst dan maar wat geld halen bij een ATM machine en thee drinken in een cafeetje. Daar wijzen ze ons de weg naar de Walmart, die verborgen achter een heuvel ligt en slecht wordt aangekondigd. We doen bij de Walmart en het ernaast gelegen Shop 'n Save boodschappen voor twee dagen. De komende dagen logeren we erg afgelegen en zullen we veel BBQ-en.

Penobscot Outdoor Center
We rijden weer verder en picknicken bij een meertje langs de weg. Onderweg zien we de eerste zware logging trucks voorbij komen. Die zullen we nog heel veel zien. Via hele rustige wegen rijden we naar Millinocket en vervolgens naar het Penobscot Outdoor Center waar we een bunkhouse hebben gereserveerd. Net voorbij de ingang van dit outdoor center een grote boulder langs de weg met een schildering en de tekst "Keep Maine Beautiful". Ons bunkhouse is een eenvoudig houten huisje met vier bedden, voorzien van plastic matras en kussen. Er is geen water en WC's vinden we een eindje verderop. Wel een picknicktafel en een fire pit. Bij het hoofdgebouw is wel stromend water, douches en een afwasplaats. Het hoofdgebouw met bar is heel groot, geschikt voor grote groepen. Het outdoor center organiseert rafttrips en moose tochten. Nu is het erg rustig. Géén groepen en maar een paar mensen in de huisjes en op de campsite. Chris monteert de kleine BBQ die we in de Walmart hebben gekocht en daarna gaan we heerlijk BBQ-en.

Golden Road
Daarna stappen we weer in de auto en rijden een flink stuk van de Golden Road, een logging road van de Great Northern Paper Company. Op deze logging roads hebben logging trucks altijd voorrang en ze rijden met een enorme vaart, dus goed opletten! De Golden Road loopt langs de zuidkant van Baxter State Park en staat bekend als dé plek om moose te spotten. We rijden een heel stuk en de zon staat laag, maar géén moose. Wel zien we bij de Abol Campground Mount Katahdin heel mooi liggen. Het is de hoogste berg van Maine (5268 feet, 1606 m) en de top van de berg is het eindpunt van de Appalachian Trail, een wandelpad van ruim 2000 mijl die loopt van Georgia naar Maine. We rijden door tot Telos Road en dan weer terug. Mooi hier!   

Daarna doen we de afwas, drinken in het hoofdgebouw nog een kop thee (we zijn de enigen daar), gaan douchen en dan naar bed. We hebben slaapzakken bij ons. Morgen vroeg op voor ons bezoek aan Baxter State Park.

Overnachting
Penobscot Outdoor Center, Baxter State Park, Pocwockamus Pond

Foto's