• panorama craterlake

Dag 06 / Bandon - Crater Lake

We ontbijten op onze kamer en vertrekken vervolgens iets over acht uit het leuke plaatsje Bandon. We nemen afscheid van de kust. De reis gaat nu landinwaarts.

We hebben een gezellige radiozender gevonden met country muziek en via vriendelijk, heuvelachtig farm landschap rijden we in twee uurtjes naar Roseburg. Daar doen we boodschappen bij de Safeway. De vis en vlees afdeling zien er zo lekker uit dat we besluiten om eten voor de BBQ te kopen. Ze hebben in Crater Lake NP vast wel een picnic area in de buurt van Crater Lake Lodge, waar we voor een nacht een kamer hebben geboekt.

Rogue-Umpqua Scenic Byway, Toketee Falls

De route gaat verder langs de snelstromende Umpqua River. Een bochtige weg met veel bomen. Af en toe zien we tussen de bomen door de mooie rivier. We maken een stop bij de Toketee Falls. Vanaf de parkeerplaats nog een klein stukje lopen. Een mooie waterval. Daarna rijden we door naar de Watson picnic area, waar we rustig lunchen bij een beekje. Je kan hier ook wandelen naar de Watson Falls, maar het is inmiddels al twee uur en we willen nog voldoende tijd hebben voor Crater Lake, dus dat slaan we over.

Crater Lake, hike Garfield Peak

Het is nu niet ver meer naar Crater Lake. We stoppen gelijk bij het eerst viewpoint en zijn zeer aangenaam verrast. Wat een prachtig blauw meer. We proberen de tint blauw te omschrijven en komen uit op royalblue. Een beetje tussen de traditionele donkere roalblue en de lichtere kleur van de jurk die Maxima droeg tijdens de inhuldiging.

Iets over drie checken we in bij Crater Lake Lodge. We hebben de goedkoopste kamer op de benedenverdieping. Vanuit onze kamer zien we het meer niet (dat wisten we van tevoren), maar we zitten direct bij een zijdeur naar buiten. Een paar stappen en we zien het meer. We lopen een rondje in en om de historische lodge. Erg mooi en sfeervol. We zien ook het begin van het pad naar Garfield Peak en besluiten deze trail te lopen voordat we gaan BBQ-en.

Het is heel zonnig, maar niet heel heet. Het lopen naar boven valt niet tegen en in drie kwartier zijn we 2,5 kilometer verder en 300 meter hoger en staan we op de top. Een prachtig uitzicht is de beloning. Natuurlijk op het zo fantastisch blauwe, mooie Crater Lake dat we nu helemaal zien liggen, maar ook het uitzicht op het omringende mooie landschap. Heel in de verte (in het zuiden) zien we nog een berg met een beetje sneeuw.

BBQ

Om zes uur zijn we weer beneden. We rijden naar de picnic area. Eerst de BBQ nog in elkaar zetten en dan vlug aan de slag, wat het begint kouder te worden. Als we aan het eten zijn komen een paar hertjes en vogeltjes nieuwsgierig kijken. De hertjes wat meer op afstand, maar de vogeltjes gewoon op tafel.

's Avonds bestellen we nog thee in de main lounge van de Lodge. Er komt een stel uit Florida bij ons zitten en we raken aan de praat over reizen en mooie plekjes in Amerika. Daarna lekker slapen. We zijn benieuwd hoe Crater Lake er morgenvroeg uitziet.

Foto's