• panorama craterlake

Dag 22 / Packwood - Seattle

Vandaag helaas alweer de laatste volle dag van deze heerlijke vakantie. We waren na de lange wandeling van gisteren vroeg in slaap gevallen en dus zijn we weer vroeg wakker. Na een ontbijtje op onze kamer zijn we om half zeven alweer onderweg. Het inladen van de auto gaat ook altijd erg snel.

We rijden zonder stops naar Seattle. Na Enumclaw steeds meer voorsteden en minder natuur. In de buurt van Seattle is het erg druk.

Seattle

Om kwart over negen parkeren we de auto op een parkeerplaats in downtown Seattle (hoek van Pine Street/8th Avenue). We lopen via de Pine Street naar Pike Place Market. Een uitgebreide farmers market aan de Elliott Bay. Het is de grootste toeristische attractie van Seattle. Ze zijn een aantal indrukwekkende viskramen met een enorme selectie verse vis op ijs. Verder ook opvallend veel bloemen. Een gezellige drukke markt. Leuk om rond te lopen en mooi gelegen aan het water. Er zijn hier ook veel straatartiesten.

Wat we verder van Seattle zien is niet heel aantrekkelijk. Veel beton en veel verkeer. Misschien moeten we een keer wat langer blijven, maar dat doen we vandaag niet. Na nog wat drinken en een bezoekje aan de Barnes & Nobles rijden we naar de shopping mall Westfield Southcenter in de buurt van het vliegveld.

De Westfield Southcenter Mall is heel modern, schoon en groot. Het is een beetje onze gewoonte geworden om de laatste dag van de vakantie nog wat te winkelen en dat kan hier prima.

In de namiddag checken we in bij Motel 6, vlakbij het vliegveld. We halen alle spullen uit de auto, zodat we alles weer netjes kunnen inpakken voor de vluchten van morgen. Daarna rijden we de auto door een wasstraat, halen snel de stofzuiger erdoor en tanken hem weer vol.

We eten bij Sharps RoastHouse een salade. Chris met wilde zalm en ik met pulled meat. Daarna nog een avondwandelingetje in het Bonney-Watson Washington Memorial Park (cemetery). Het enige groene park dat we hier zien zo dicht bij het vliegveld.

Foto's