• panorama craterlake

Dag 23 / Seattle - Dusseldorf

Een beetje knikkebollend van de slaap als gevolg van de jetlag nog een verslagje van de laatste dag.

We zijn vanmorgen direct naar de Rental Car Return gereden, slechts enkele minuten van Motel 6 waar we geslapen hebben. Auto ingeleverd en op het vliegveld boardingpassen geprint voor de eerste (United) vlucht (Seattle - Chicago). Voor de tweede vlucht kunnen we geen stoelen vastleggen en geen boardingpassen uitprinten, omdat dit traject wordt uitgevoerd door Lufthansa. We bellen op het vliegveld met Lufthansa. Ze melden dat er al stoelnummers vastliggen en dat we naast elkaar zitten.

De eerste vlucht komt op tijd aan, maar de gate is bezet dus moeten we in het stilstaande vliegtuig wachten tot er een gate vrijkomt. We zitten een beetje op hete kolen, want onze overstaptijd is maar drie kwartier en we zitten ook vrij achteraan in het vliegtuig, dus we zijn er niet snel uit. We komen precies op tijd voor het boarden aan bij de gate van de tweede vlucht. Maar dan wordt omgeroepen dat het boarden een kwartier later begint. Fijn, zo kunnen we nog even naar het toilet en wat eten kopen. Bij de gate printen ze onze boardingpassen en de tweede vlucht verloopt rustig. Joost haalt ons van het vliegveld en na een hele geslaagde, heerlijke, sportieve, afwisselende vakantie zijn we weer thuis.

We hebben dit jaar weer heel veel gewandeld en nieuwe gebieden gezien. De Redwoods en Crater Lake waren veel mooier dan we hadden verwacht. De zuidkust van Oregon is heel erg fraai, Bandon is daar een leuk en verzorgd plaatsje. Oost Oregon was fantastisch: Steens Mountain, Alvord Desert, Hells Canyon, Wallowa Mountains en de Zumwalt Prairie. Prachtige natuur, ruimte, rust, western sfeer. John Day Fossil Beds National Monument bij Dayville is een mooi gebied. Zowel Blue Basin als de Painted Hills zijn een bezoekje waard. Blue Basin vonden we mooi gelegen in de John Day River Valley. Mount Hood is voor ons synoniem geworden met de indrukwekkende, robuuste, warme Timberline Lodge. De Columbia River Gorge Historic Byway was te druk en overrated. Mooie watervallen, dat wel. Mount St. Helens vonden we enorm indrukwekkend en heerlijk rustig aan de oostzijde. Mount Rainier National Park is prachtig. We waren blij dat we een overnachting hadden in dit park en zo de drukte voor konden zijn bij Paradise. De Goat Rocks Wilderness is een wandelparadijs; een stuk rustiger dan Mount Rainier.

En verder:
Veel herten
Veel roofvogels
Veel dirt- en gravel roads
Weinig insecten
Heerlijk weer (meestal droog, niet te warm, niet te koud)

Foto's