• panorama craterlake

Dag 17 / Mt Hood - Cascade Locks

Vanmorgen is Mount Hood weer te zien! De mist is opgetrokken en hoewel het nu nog bewolkt en koud is, is het toch een stuk beter dan gisteren.

Historic Columbia River Highway, deel 1

Na een goed ontbijt nemen we afscheid van de sfeervolle Timberline Lodge. We rijden via een Safeway (boodschappen) naar Troutdale. We beginnen hier aan onze tocht over de Historic Columbia River Highway (US Route 30). Deze slingerende weg loopt door de Columbia River Gorge.

De eerste stop is Vista House. Deze observatiepost is gebouwd in 1918. We hebben hier een prachtig uitzicht op de brede Columbia River. Het is erg druk hier. De Columbia River Highway is een populair uitje, zeker in het weekend.

We rijden verder naar de Latourell Falls. De lower falls zien we direct vanaf de parkeerplaats. Voor de mooiere upper falls lopen we een loop van 3,4 km.

De tocht gaat weer verder, maar als we in de buurt van de Wahkeena Falls komen staat het verkeer helemaal vast. Er zijn te weinig parkeerplaatsen bij de komende populaire watervallen. Het is te druk op deze zondag. We doen hetzelfde als enkele anderen. We keren om en wijzigen onze plannen.

Rooster Rock State Park

We nemen de afslag naar de Interstate die naast de Columbia River Highway loopt en rijden naar Rooster Rock State Park. Een mooi langgerekt park langs de oever van de Columbia River. We lunchen hier in gezelschap van een brutale dikke squirrel. We zien in dit park veel family gatherings. Er zijn veel grotere overdekte picnic area's, waar je met een groep kunt samenkomen. Het ziet er gezellig uit.

Hood River

Na de lunch rijden we via de Interstate naar het plaatsje Hood River. We bekijken de winkeltjes en drinken er wat. Vervolgens gaan we de brug over (1 dollar toll) en rijden aan de andere kant van de Columbia River weer terug naar Cascade Locks. Dit is een leuke weg (Lewis and Clark Highway). Je ziet de rivier goed. Er zijn veel kitesurfers. Bij Stevenson steken we de Columbia River weer over. Nu via de Bridge of the Gods. Ook voor 1 dollar. We zijn dan in Cascade Locks waar we inchecken in het Best Western Motel.

Historic Columbia River Highway, deel 2

Omdat we het jammer vinden dat we de mooiste watervallen aan de Historic Columbia River Highway nog niet hebben gezien, rijden we er nog eens heen. Het is nu al bijna 5 uur, dus de drukte zal wel voorbij zijn. We gaan eerst naar de Multnomah Falls. Een hele hoge waterval in twee delen. Halverwege is een fotogeniek bruggetje. Het is een populaire waterval en het bruggetje is het meest gefotografeerde bruggetje van Oregon. Zelfs rond vijf uur zijn er nog veel mensen aanwezig, maar we kunnen er wel makkelijk de auto parkeren. We lopen ook nog de bijna 5 km loop naar het hoogste punt van de waterval. Een flinke klim van bijna 200 meter.

We rijden een stukje verder naar de Wahkeena Falls. Deze is wat lastiger in zijn geheel te zien. Hij bestaat uit vele delen.

Tenslotte bezoeken we nog de Horsetail Falls. Deze ligt direct aan de weg. Een mooie waterval. Het is best lastig een waterval te fotograferen met een klein toestel uit de hand. Ik experimenteer een beetje met langere sluitertijden en zet het toestel op een steen, bij wijze van statief.

We rijden daarna weer naar Cascade Locks en eten een pizza en een hamburger. Er is niet veel keuze aan restaurants in dit plaatsje.

Foto's