• panorama craterlake

Dag 20 / Paradise Inn - Packwood

Mount Rainier National Park, Skyline Loop

Vanmorgen beginnen we de dag met het ontbijtbuffet in de Paradise Inn in Mount Rainier National Park. Het is stralend weer met een strakblauwe hemel. Een goede dag om te wandelen op grotere hoogte. Er staat een verkoelend windje.

We beginnen om half negen aan de Skyline Loop. Een populaire, best drukke trail van ruim 9 kilometer. Dit lijkt niet zoveel, maar het hoogteverschil van 600 meter maakt dat deze trail erg steil is. Met name de eerste paar mijl omhoog zijn pittig. We gaan heel langzaam naar boven. Ik probeer een bepaald ritme aan te houden (liedje in mijn hoofd). Dat werkt wel goed, behalve dan dat het hier te mooi is. Dat betekent dus vele fotomomentjes en wėg ritme.

Bijna de hele hike hebben we zicht op de witte besneeuwde Mount Rainier. Er is afgelopen winter weinig sneeuw gevallen, maar de berg ziet er toch prachtig uit. Erg mooi zijn de meadows vol wildflowers. Veel gentiaan hier. Ook drie marmotten. Op het hoogste punt zien we Mount Adams, Mount Hood en Mount St. Helens in de verte. We lunchen onderweg met mooi uitzicht op een groene vallei.

Packwood, Mountain View Lodge

We zijn rond 1 uur weer terug in de Paradise Inn. Daar drinken we nog een beker thee. Daarna vertrekken we naar Packwood en maken een ander blij met onze parkeerplek. In Packwood waren we gisteren ook al even.

We logeren in de Mountain View Lodge. Een grote kamer met een king bed en een keuken. We zijn er al om drie uur en doen de rest van de middag rustig aan. Er is een grasveld waar we kunnen BBQ-en. 's Avonds voor onze kamer gezellig reisverhalen uitwisselen met de Belgische Sophie en Yannick uit Zwitserland. Ook zij slapen twee nachten in de Mountain View Lodge.

Foto's