Dag 21 / Packwood

Het wordt vandaag een warme dag met temperaturen in de high nineties. Voor de dagen daarna wordt nog warmer weer voorspeld, dus het is goed dat we de meeste wandelingen al hebben kunnen doen bij koeler weer.

Goat Rocks Wilderness, hike Goat Lake

Vandaag willen we een flinke wandeltocht maken in de Goat Rocks Wilderness. Dit alpine gebied ligt tussen Mount Rainier en Mount Adams. De pieken zijn de geƫrodeerde resten van wat miljoenen jaren geleden ook een grote vulkaan was. De wandeling die we willen doen is een loop hike door een combinatie van twee trails. De Snowgrass Trail naar Goat Lake en terug via de Goat Ridge Trail. Op mijn gps is de hike 19 km, maar de track is vereenvoudigd, dus in werkelijkheid kan het wat langer uitvallen.

We zijn vroeg op en ontbijten op onze kamer. Met gebakken eieren, want we hebben een keukentje. Om kwart voor zeven rijden we weg en een uurtje later zijn we bij de trailhead (ca. 20 mijl van Packwood via gravel roads).

De hike start in het bos. De eerste 4,5 km weinig hoogteverschil. Daarna gaat het flink omhoog. Prima te doen in de schaduw van het bos en op dit vroege tijdstip. Pas na een kilometer of 7 komen we uit het bos. We passeren mooie meadows en hebben een heel goed uitzicht op de besneeuwde Mount Adams. Wandelen is toch een heerlijke manier om de natuur echt te ervaren.

Na een kilometer of 12 zijn we bij Goat Lake. Een groen-blauw meertje. Ik ga pootje baden. Heerlijk even de voeten ontspannen. Maar dat hou ik niet lang vol. Het water is ijskoud. We lunchen hier ook.

Na Goat Lake is het even zoeken naar het vervolg van de hike. We moeten flink omhoog klimmen voor de Goat Ridge Trail. Ondanks het warme weer, valt de hitte goed mee. Er waait een verkoelend windje.

Ook de Goat Ridge Trail is super mooi. We lopen hoog op een richel met veel groen onder ons. Aan de ene kant van de ridge hebben we een fantastisch uitzicht op Mount Adams. En aan de andere kant zien we in de verte Mount Rainier en zelfs Mount St. Helens. Er steken veel rotsen uit de groene bergwand. Misschien heet het gebied daarom Goat Rocks. We lopen nu wel steeds in de zon en ik ben mijn petje vergeten en het water gaat ook hard. We dalen flink en na alle zon ben ik ook wel blij als we de boomgrens bereiken en weer in de schaduwrijke bossen lopen.

Dan is het toch nog flink wat kilometers voor we weer bij de auto zijn. Al met al een hele mooie hike. Wel zwaar door de 700 meter hoogteverschil (1350 tot 2100 meter) en de lange afstand (26 km). Op internet staat de hike beschreven als een 'epic hike'. Nou dat voelen we wel :) We kwamen af en toe wat andere hikers tegen. Vrijwel allemaal met grote backpacks; mensen die meerdaagse hikes maken en onderweg kamperen.

Terug in Packwood kopen we weer een lekkere steak voor op de BBQ. We eten er sla, fruit en geroosterd brood bij. 's Avonds nog heel even buiten relaxen voor onze kamer. Het is net als gisteren erg zacht buiten. We zijn zo moe dat we vroeg gaan slapen.

Foto's