Dag 11 / Weiser - Joseph

We ontbijten vanmorgen buiten op het grasveld van het Colonial Motel in Weiser. Er is geen ontbijt, maar we kunnen thee maken in de kamer en we hebben zelf brood en beleg. Ik hou ervan als motels een picnic area hebben, zoals hier.

Snake River

Rond 9 uur vertrekken we weer. Dat is de Idaho tijd. In Joseph (Oregon), waar we naar toe gaan is het een uur vroeger. We rijden via het plaatsje Cambridge naar de Snake River in Hells Canyon. Het is een mooie route door groen-gele, vrij kale bergen. We steken Snake River over bij de Brownlee Dam, waar een grote power plant is. We rijden een aantal mijl langs de Snake River aan de Oregon zijde, tot we bij de Oxbow Dam komen. Ook hier weer een power plant.

Hells Canyon Scenic Byway

Daarna rijden we via Forest Road 39 (onderdeel van de Hells Canyon Scenic Byway) naar Joseph. Dit traject duurt onverwacht lang. Er zijn wegwerkzaamheden en het eerste deel is gravel. Net als we denken dat het gravel deel achter de rug is, staat er een vrouw met een stop bord langs de weg. We moeten een uur (!) wachten voordat we verder kunnen achter de pilot car aan. Zo'n lang oponthoud hebben we nog nooit eerder meegemaakt. De auto staat in de zon, dus we stappen uit en eten en drinken wat in de berm, in de schaduw. Na een uur mogen we eindelijk verder.

Het is nog anderhalf uur rijden en de weg is erg bochtig. Wel mooi, maar ook erg veel bomen. Weinig uitzicht, met uitzondering van de Hells Canyon Overlook, waar we een kleine omweg voor maken. De laatste mijlen zijn weer veel prettiger rijden. Veel minder bochtig en mooie uitzichten.

Joseph

Eindelijk zijn we rond half twee in Joseph. Hier worden we heel blij van, want het is een heel leuk plaatsje. Heel veel bronzen beelden, leuke winkeltjes en cafeetjes en een levendige sfeer. We lopen heen en weer door de Main Street en we delen in een bakery een giant cinnamon roll. Chris ziet een aankondiging van een rodeo (Chief Joseph Days). We kopen kaartjes bij de Rodeo Office voor de rodeo van overmorgen. We logeren drie nachten in de buurt van Joseph, dus dat komt goed uit. We doen wat boodschappen bij de Food Market, zodat we vanavond kunnen BBQ-en.

Wallowa Lake Resort

Vanuit Joseph is het nog maar 6 mijl rijden naar het Wallowa Lake Resort, waar we voor drie nachten een huisje hebben gereserveerd. Het is een leuk twee-onder-een kap houten huisje met woonkamer, keukentje en slaapkamer met een king bed. Keurig netjes en compleet ingericht.

Nadat we zijn uitgepakt zoeken we de looproute naar Wallowa Lake. De tuinman van het resort ziet ons twijfelen en wijst ons de weg. Een aardige man die ons ook adviseert over de diverse trails die we zouden kunnen doen in deze omgeving. We lopen naar Wallowa Lake. Er is een groot groen recreatiegebied bij het meer met heel veel picnic tafels. Er wordt ook gezwommen en gevaren op het meer. Het is hier toeristisch, maar heel erg kleinschalig.

Bij het huisje staat een gas BBQ. We grillen een New York steak en eten er sla, fruit en brood bij. Er lopen hertjes op het terrein. Leuk. We hebben deze vakantie al heel erg veel hertjes gezien. Als het wat frisser wordt ga ik naar binnen. Er schiet een ground squirrel langs me heen uit het huisje. Oeps, die beesten gaan gewoon naar binnen. Voortaan de deur dicht als we buiten zitten.

Foto's