• Header Flattops2

Dag 01 / Amsterdam - Los Angeles

Hoera we gaan weer op vakantie! Deze keer rijden we met onze eigen auto naar Schiphol, die we op P3 parkeren. We zijn ruim op tijd en moeten zelfs nog wachten tot onze KLM vlucht naar LA nog op de borden staat. Daarna is het aanschuiven in de rij. Bagage afgeven, security, paspoortcontrole. Het is zo anderhalf uur later als we met een kop thee bij de gate zitten voor onze rechtstreekse vlucht (wat een luxe) naar LA.

Vlucht naar LA

We zitten helemaal achteraan in het vliegtuig. De enige rij met twee stoelen naast elkaar bij het raam i.p.v. drie. Onhandige 3-4-3 indeling voor stellen heeft deze KLM Boeiing.

De vlucht verloopt voorspoedig. Ik heb een boeiende serie op mijn IPad gedownload en Chris heeft een notebook van zijn werk mee en kan zo nog wat werk afmaken. En omdat we achteraan zitten storen we niemand als we af en toe de benen strekken. We krijgen twee keer wat te eten en drinken en tussendoor nog een ijsje. Iets meer te drinken tussendoor was niet verkeerd geweest, maar verder prima. Boven Amerika soms mooie uitzichten. Helaas bewolkt boven de Rocky Mountains.

We landen iets over drie op het vliegveld van Los Angeles. Daar is het verschrikkelijk druk en chaotisch. Tussen de honderden reizigers ook heel veel groepen jongeren (veel Aziaten). Misschien vanwege startende summerschools? Overal zijn linten gespannen om looproutes aan te geven. Mensen schuifelen zigzaggend door de ruimte heen en weer. Er zal vast een bepaalde logica inzitten, maar die is voor ons niet zichtbaar. We schuifelen braaf mee en worden uiteindelijk langs de APC kiosken geleid. Met het bonnetje uit de APC kiosk weer in de volgende rij. En dan hebben we geluk als een regelaar plotseling een lint opendoet en ons laat afslaan naar een loket aan de andere kant waar geen rij is. De officer blaft ons wat vragen toe en dan zijn we weer in Amerika.

Auto ophalen (Budget) / Palmdale

We halen de bagage op en gaan met de shuttlebus naar Budget. Ook daar weer aansluiten in de rij. De medewerkster probeert via slinkse manieren allerlei extra’s aan te smeren, maar uiteindelijk tekenen we alleen voor de extra one-way fee die niet inbegrepen was.

Rond half zes kunnen we op pad in een mooie donkerrode Toyota RAV4. Dat voelt weer goed! Nog een uurtje rijden naar Palmdale waar we iets over half zeven aankomen in ons motel. Vlakbij is een Sizzler waar we snel nog een hapje eten. Ze hebben daar altijd een lekkere saladbar.

Overnachting: Palmdale, BW John Jay Inn & Suites

Foto's