• Header Flattops2

Dag 23 / Walden - Denver

Vals alarm brandmelder

Midden in de nacht, rond 3 uur, begint er opeens iets hard te piepen in onze kamer. Drie harde snerpende piepen snel achter elkaar. We zitten allebei gelijk rechtop in bed. Best wel griezelig in onze antieke kamer. Chris gaat op de gang kijken of het geluid daar vandaan komt. Maar daar is niets vreemds. Dan zien we de brandmelder boven de deur. We hebben wel eens eerder een piepende brandmelder gehad op een motelkamer, omdat de batterij leeg was. Misschien is dat hier ook het geval. We houden het ding in de gaten en zien inderdaad af en toe een rood lampje oplichten. Maar geen alarm meer. We proberen weer te slapen. Maar net als we weer in slaap zijn gevallen opnieuw drie snerpende piepen. Weer klaarwakker. We gaan uiteindelijk toch maar weer slapen en wonder boven wonder blijft het stil. We zijn wel wat later wakker dan normaal.

We ontbijten in het River Rock Café, het restaurant dat hoort bij de Antlers Inn. Een lekkere veggie omelet met toast. Vandaag is het onze laatste volle dag in Amerika van deze heerlijke vakantie. Morgen vliegen we weer naar huis.

Cache la Poudre Scenic Byway / hike Lake Agnes

We rijden naar Denver via de prachtige Cache la Poudre Scenic Byway (Highway 14) en Stove Prairie Road (County Road 27). Onderweg doen we nog een mooie wandeling naar Lake Agnes. De trailhead ligt in een State Park, ongeveer een half uurtje rijden vanaf Walden. We betalen 8 dollar in een envelopje voor de toegang. Daarna is het nog een mijl rijden over een vrij slechte dirt road naar een kleine parkeerplaats. Daar begint de korte, vrij gemakkelijke, wandeling naar dit fraaie alpine meer. Er zijn al enkele anderen, waaronder ook wat vissers. In het meer zien we veel cutthroat trout zwemmen. Wat een mooi, en makkelijk te bereiken meer. Echt een leuk wandelingetje van maar 3,5 kilometer en ruim 100 meter hoogteverschil.

We eten carrotcake (uit de doggiebag van gisteravond) en onze laatste crackers en kaas bij de mooie, wilde Cache la Poudre River. Even later stoppen we bij een klein campingwinkeltje voor een beker thee. Ik koop bij de aardige dame ook nog een grappig leitje met een moose en een beer. Op de I-25 staan we nog een minuut of twintig in de file vanwege een ongeluk met twee vrachtwagens. En in Thornton (Noord Denver) is het nog zoeken naar ons hotel. Het blijkt van eigenaar te zijn veranderd en ook van naam. Onze reservering bestaat gelukkig nog wel.

We halen onze auto leeg en brengen alles naar onze kamer. Een deel is afval en kan gelijk in een container. We pakken onze bagage morgen wel weer netjes in voor de vliegreis.

Denver Premium Outlets

Rond half vier rijden we naar de Denver Premium Outlets. Deze zijn in september vorig jaar geopend. Een mooie mall met een prachtige speeltuin voor kinderen en winkels van alle bekende merken. De deals zijn niet heel spectaculair, maar we vermaken ons hier toch uitstekend. Na het winkelen eten we pizza en salade in de mooie, schone food court.

In het hotel proberen we onze boarding passen uit te printen. Maar dat lukt niet. Het zogenaamde business center is niet op orde. Dat doen we dan morgen wel op het vliegveld.

Overnachting: Thornton, North Denver Hotel (nu: Baymont Hotel)

Foto's