Dag 15 / Crested Butte

Vandaag beginnen we weer eens met een ontbijtje van het motel. Het is heel standaard (bagels, creamcheese, jam, eieren, fruit), maar toch een prettig begin van de dag.

Lupine Trail

We willen vandaag een van de trails doen die de jongen van het motel gisteren had aangeraden: de Lupine Trail. Deze trail bestaat pas sinds 2011 en begint aan de Slate River Road in Crested Butte. De trail loopt omhoog door de heuvels en eindigt na 5,7 km aan de Saddle Ridge Lane.

We parkeren de auto om kwart voor acht bij de trailhead aan de Slate River Road. We zien gelijk waarom dit de Lupine Trail is. De heuvels zien hier paars van de bloeiende lupines.

De trail loopt vrij gemakkelijk. Heen geleidelijk omhoog met uitzicht op de vallei met in de verte Crested Butte. Terug weer overwegend naar beneden met uitzicht op de besneeuwde bergen. En steeds lupines langs het pad en op de hellingen, afgewisseld met hier en daar een veld zonnebloemen of wat aspen. We moeten af en toe wijken voor mountainbikers, die op dit pad ook mogen rijden. Gek genoeg hebben ze hier geen bel op de fiets, dus je hoort ze slecht aankomen. We lopen de trail helemaal. Als we weer bij de auto zijn staat er 11,5 km op de teller van de Garmin (hoogteverschil 270 m).

Irwin Lake

Na deze aangename hike rijden we naar Irwin Lake aan de Kebler Pass. We zijn nieuwsgierig of er op grotere hoogte al bloemen zijn. En misschien kunnen we nog de hike naar Scarp Ridge doen.

We zijn om half een bij Irwin Lake. We rijden er voorbij naar de trailhead voor Scarp Ridge. Maar helaas is de dirt road zo verschrikkelijk slecht dat we weer moeten omkeren. Dat gaat hem niet worden met onze huurauto.

Dyke Trail

Eigenlijk zijn er verder weinig mogelijkheden om hier te wandelen. Een andere leuke hike die we hier ooit eens deden is niet meer mogelijk vanwege private property. Er blijft maar één trail over: de Dyke Trail. We lunchen eerst wat op een leuk plekje en starten dan met deze trail. Deze gaat gelijk flink naar beneden. Eerst mooie uitzichten, maar dan door naaldboombos. Na bijna twee kilometer keren we weer om. We willen niet teveel dalen, dat moeten we allemaal weer terug omhoog klimmen. We zien veel gele Glacier Lily’s en velden vol diepblauwe Larkspur (een subalpine ridderspoor variant).

Crested Butte

We rijden weer terug naar Crested Butte. Een kop thee in het motel. Ondertussen draai ik een wasje. Om half vijf lopen we naar de hoofdstraat (Elk Avenue). Een kleurrijk bruisend straatje met veel winkeltjes, cafeetjes en terrasjes. Er klinkt life muziek. We lopen er heen en weer en gaan dan eten bij de Last Steep Bar & Grill. Een enorm populair tentje. Het zit stampvol. Ze hebben heerlijke hamburgers.

Crested Butte Recreation Path

Na het eten nog een avondwandeling op het Recreation Path. Een mooi aangelegd fiets/voetpad tussen Crested Butte en Mt. Crested Butte. Net als in de omgeving van de Brush Creek Trail die we gisteren liepen, staan hier ook weer prachtige kasten van huizen her en der in de heuvels.

Overnachting: Crested Butte, Old Town Inn

Foto's