• Header Flattops2

Dag 18 / Crested Butte - Twin Lakes

Crested Butte South: Walrod Loop

Vanavond slapen we in Twin Lakes, een gehucht vlakbij Leadville. Maar voordat we aan de rit beginnen eerst nog een wandeling in de buurt van Crested Butte. We rijden naar Cement Creek in Crested Butte South. Daar is de trailhead van de Walrod Loop. Een wandeling van 7,5 km met 300 meter hoogteverschil.

We doen eerst de steile klim omhoog. De omgeving is hier wat droger (meer sagebrush), maar we zien gelijk veel bloemen. De lupines zijn hier zo goed als uitgebloeid, maar we zien wel heel veel blue flax (vlas), paintbrush, riddersporen en zonnebloemen. Naarmate we hoger komen worden het er steeds meer. Als de trail na anderhalve kilometer wat afvlakt lopen we letterlijk in een zee van bloemen langs de ridge. Zo ontzettend mooi!

We dalen weer naar beneden en komen af en toe andere mensen tegen die de loop de andere kant op lopen. Het laatste deel lopen we over een jeep road langs de Cement Creek. We zijn rond 11 uur weer bij de auto.

Gunnison

We gaan nu echt op pad naar Twin Lakes. We hadden eigenlijk via de Cottonwood Pass willen rijden, maar die is tot augustus gesloten wegens wegwerkzaamheden. We rijden daarom via Gunnison. Hier doen we boodschappen bij de Walmart (geen verse producten) en de City Market. We drinken er ook thee met een heerlijke BLT sandwich in een bakery.

Twin Lakes

We rijden verder via de Monarch Pass (veel dode bomen) en het rommelige Buena Vista naar Twin Lakes. We hebben een cabin gereserveerd bij Windspirit Cabins. Daar is helemaal niemand aanwezig. We lopen daarom de General Store ernaast binnen. Misschien weten zij meer. De man in de winkel zegt dat we waarschijnlijk per email een code toegestuurd hebben gekregen die toegang tot een van de cabins geeft. Ik kijk het na en jawel, in juni heb ik een mailtje ontvangen met cabin nummer en een code. Helemaal gemist.

De cabin is redelijk. Alles erop en eraan, maar ook wat tekortkomingen. WC bril zit los, water in de wastafel, stroomt heel slecht door, nog wat hondenharen op de dekens, wifi alleen in de buurt van het hoofdgebouw. Wel een gezellig grasveldje voor de deur met een zitje.

We drinken een kop thee voor het huisje en maken daarna een wandelingetje door Twin Lakes. Een gehucht met echt oude huisjes, een schattig schooltje en een druk bezochte oude general store. Het ligt aan een heel groot meer op ruim 3000 meter hoogte aan de oostzijde van de Independence Pass.

Leadville

We twijfelen of we bij de cabin zullen barbecueën, maar 15 mijl verder ligt het plaatsje Leadville. We zijn daar twee keer eerder geweest en we hebben er wel wat mee, dus we rijden daar naar toe. De omgeving van Leadville is niet eens zo aantrekkelijk. Een brede, vlakke vallei met wat rommelig aandoende ondernemingen. De bergen (veel sneeuw dit jaar op de toppen) lijken ver weg. In de buurt van Leadville is het straatbeeld ronduit lelijk. Zo veel oude troep en krakkemikkige huizen. In Leadville hebben een aantal mensen het niet breed en dat is te zien.

De hoofdstraat van Leadville ademt daarentegen nog veel historie. Prachtige oude gebouwen van eind 19e eeuw staan hier nog overeind.

Lekker eten bij Quincy’s

We gaan eten bij Quincy’s. Je waant je daar weer terug in de tijd. Alsof je een oude saloon binnenstapt. Prachtige bar, kroonluchters, mooi bewerkt plafond, ouderwetse vloerbedekking. We eten er lekkere filet mignon. Daarna lopen we de hoofdstraat op en neer. Leuk om dit oude mijnwerkersplaatsje nog eens bezocht te hebben.

Overnachting: Twin Lakes, Windspirit Cabins

Foto's