• Header Flattops2

Dag 02 / Los Angeles - Bishop

De eerste nacht van een vakantie in Amerika duurt altijd lang. We slapen een paar uur en zijn vervolgens veel te vroeg wakker door de jet lag. We zijn dan ook al een tijdje wakker als we om zes uur gaan ontbijten in het motel.

(Rit naar) Lone Pine

Om half zeven rijden we naar de Walmart in Palmdale voor proviand, water en barbecue benodigdheden. Daarna rijden we richting Eastern Sierra door een weids, droog en onherbergzaam landschap met joshua trees, sagebrush en ander laag woestijn struikgewas. We passeren gigantische windmolenparken en velden met zonnepanelen. En zelfs een gebied met mooie rode rotsformaties, Red Rock Canyon State Park.

We rijden door Owens Valley naar Lone Pine. Rechts van ons de Owens River en de Inyo Mountains. Links de Alabama Hills met daarachter de besneeuwde indrukwekkende toppen van de Sierra Nevada. Prachtig om te zien. In Lone Pine drinken we een kop thee met een scone in de gezellig drukke Lone Star Bistro aan de Main Street. In de verte zie we Mount Whitney. De hoogste berg in de lower states (4420 m). Prachtig.

Kearsarge Pass Trail (omgeving Independence)

We rijden verder naar het plaatsje Independence en slaan daar af naar Onions Valley en de Kearsarge Pass Trailhead. Wat een prachtige omgeving hier. We gaan hoger en hoger door een landschap met boulders, struiken, bomen, beekjes, watervallen en besneeuwde bergtoppen. De weg eindigt na 13 mijl bij de Kearsarge Pass Trailhead op een hoogte van 2820 meter. We willen hier onze eerste wandeling van deze vakantie maken. Op internet had ik gelezen dat de trail tot aan de eerste meren sneeuwvrij is.

Het is rond half een als we omhoog lopen. We komen diverse groepjes backpackers tegen. Ze gaan gewapend met ice axes en snow spikes heel hoog de bergen in. De meesten zijn volledig ingepakt. Lange mouwen, lange broekspijpen, hoofdbedekking. Sommigen hebben alleen de ogen vrij. Het is vast erg ruig en koud daarboven. Ook opvallend veel backpacks met een zonnepaneeltje bovenop.

Het omhoog lopen gaat verrassend goed. We hebben nog geen last van de hoogte of de benen. De hellingsgraad is prettig, heel geleidelijk. De omgeving is echt schitterend! Wat is het hier prachtig mooi. Veel mooier dan ik had verwacht. Groen en ruig tegelijk. Prachtige boulders, beekjes en watervallen. We passeren een eerste mooi gelegen meertje: Little Pothole Lake. Als we verder omhoog lopen ligt er toch sneeuw op de trail. Voorzichtig prikkend met onze stokken zoeken we onze weg naar boven. De sneeuw is zacht, we willen er niet ineens een stuk doorheen zakken.

Gilbert Lake

Na bijna vier kilometer komen we bij het fraai gelegen Gilbert Lake. De sneeuw komt tot aan de oevers van het meer. Prachtige bergtoppen op de achtergrond. We zijn nu op 3170 hoogte (ik kan het met onze Garmin meten) en als we uitrusten en genieten van de prachtige omgeving beginnen de hoogte en de jet lag wel wat toe te slaan. We krijgen allebei last van wat hoofdpijn.

We lopen weer terug naar de trailhead. Toch nog een flink stukje en weer 350 meter dalen. We zien in de verte Owens Valley prachtig liggen.

Bishop

We zijn rond half vijf weer bij de auto. Een uurtje later zijn we in Bishop waar we overnachten. We rijden even langs het park om te kijken of er gelegenheid is om te barbecueën (ja!) en wippen vervolgens even binnen bij Erik Schats Bakkerij. Onaangenaam druk daar, maar we kopen er wel lekker brood. We checken vervolgens in bij de Red Roof Inn en krijgen een mooie kamer op de begane grond waar we de auto voor de deur kunnen parkeren.

Daarna heerlijk barbecueën in het park aan een picknicktafel onder een mooie grote boom. Het waait lekker, dus weinig last van warmte en insecten. We zijn weer helemaal op dreef. Wat een prachtige eerste dag van de vakantie was dit.

Overnachting: Bishop, Red Roof Inn

Foto's