• Header Flattops2

Dag 19 / Twin Lakes - Meeker

Koud is het als we wakker worden. Twin Lakes ligt op meer dan 3000 meter hoogte en dat merk je aan de temperatuur. We ontbijten in de cabin en pakken daarna de boel weer in.

Independence Pass

We rijden vanuit Twin Lakes zo de Independence Pass op. Dit is de hoogste geasfalteerde pas van Noord Amerika. Prachtige uitzichten, spannende haarspeldbochten, soms heel smal, naaldboombossen (hier bijna geen dode bomen), aspen groves en riviertjes. We zijn al snel boven en stappen uit bij het viewpoint op de Continental Divide. We zijn dan 3690 meter hoog. We wandelen hier even rond. De alpine zonnebloem (Old-Man-Of-The-Mountain) bloeit al op sommige plaatsen.

Hike naar Linkins Lake

Een mijl verder stoppen we weer. Hier is de trailhead naar Linkins Lake. Het is een kort maar stevig klimmetje naar dit meer. Iets meer dan een kilometer lopen, maar wel 160 meter omhoog. Het pad is nogal nat. Veel smeltwater. Af en toe ook nog wat sneeuw. Het alpine meertje ligt heel mooi met de besneeuwde bergtoppen erachter. We lopen er ook nog een stukje langs. We zijn hier alleen.

Independence Ghost Town

We rijden weer een stukje verder en bezoeken de Independence Ghost Town. Ooit een booming goldmining plaatsje (in 1882 had het maar liefst 1500 inwoners). Toen er minder goud werd gedolven verhuisden de inwoners naar Aspen. Vooral ook vanwege de extreem koude winters op deze grote hoogte. We vinden het leuk om hier even rond te lopen tussen de bewaard gebleven houten cabins. Er is veel bekend over de vroegere inwoners.

Aspen

Nadat we de rest van de prachtige pas hebben gereden komen we in Aspen. We parkeren de auto bij een parkeermeter en lopen een uurtje rond in dit plaatsje. Even flaneren in onze elegante wandelbroeken langs de winkels van o.a. Dior, Valentino, Gucci, Prada en Ralph Lauren. Dan halen we een beker thee en wat te eten bij een bakery. We nuttigen het op een bankje terwijl we ondertussen het dagelijks leven in Aspen bekijken. Veel mensen met honden, hoeden en grote zonnebrillen, maar ook veel toeristen.

We vervolgen onze rit van vandaag. Het is ongelooflijk druk op de weg bij de afslag naar de Maroon Bells. Wij gaan daar deze keer niet heen. Ook rond Glenwood Springs is het erg druk. Ik vind het zo ontzettend lelijk dat de afslag van de snelweg direct in de hoofdstraat van dit plaatsje uitkomt.

Meeker

Op de interstate (I-70) hebben we wat vertraging wegens wegwerkzaamheden. We zijn blij als we deze drukke weg bij Rifle weer verlaten. We rijden naar het plaatsje Meeker. Verrassend mooi gelegen in de groene White River Valley, aan de westzijde van de Flat Tops Wilderness. We voelen ons hier, na de lange drukke rit, gelijk heel prettig. Zoveel ruimte en een fijn small town sfeertje. Helemaal goed. Ook een heerlijke grote kamer in de verzorgde White River Inn.

Meeker: wandeling in Jensen State Wilderness Area

Als we zijn ingecheckt gaan we eerst nog een wandeling doen in de Jensen State Wilderness Area. Een loop hike van 6 km door een open gebied met veel lage eikenboompjes, sagebrush, lupines, zonnebloemen, rocky mountain bee plants en sego lily’s. Halverwege de loop stuiten we ook nog op een kadaver van een elk. We zijn hier helemaal alleen en hebben ook niet de indruk dat hier überhaupt vaak mensen komen. De trail was helemaal overwoekerd met hoog gras.

Meeker: barbecue aan de White River

Rond half zes gaan we barbecueën aan de White River in het Circle Park van Meeker. Veel mensen die met een pickup truck aan komen rijden om hun hond uit te laten. Zo gezellig dit soort town parks, waar de locals na hun werk komen om te ontspannen.

Overnachting: Meeker, White River Inn

Foto's