Dag 08 / Boulder

We zijn vanmorgen weer vroeg wakker. Heel even hebben we de neiging om te blijven liggen, maar het wordt vandaag een warme dag, dus het is wel handig om vroeg op pad te gaan. Eerst een ontbijtje met thee op de kamer. We hoeven niets in te pakken, want we slapen vanavond opnieuw in de Boulder Mountain Lodge. Het zijn de duurste overnachtingen van de reis, maar we vinden het erg leuk om hier eens gelogeerd te hebben. Grote kamer, terras buiten, mooie omgeving en verzorgde faciliteiten. Alleen een ontbijt mist. Je kunt wel ontbijten in de bijbehorende Hell’s Backbone Grill, maar dat is niet inbegrepen.

Hike Lower Calf Creek Falls

We gaan vandaag eerst naar de Lower Calf Creek Falls. We zijn om half acht al bij de trailhead. In het trail register zijn we de tweede inschrijving. De wandeling voert door een mooie groene, brede canyon waar we af en toe Calf Creek zien stromen. Veel bloemetjes en bloeiende cactussen langs de trail. Het is een wandeling met weinig hoogteverschil. Heel aangenaam, want het is al best warm. Er komt ons maar een ander stel tegemoet. Verder zien we zo vroeg nog niemand.

Als we na ruim 5 km bij de waterval komen zijn we zeer aangenaam verrast. Zo prachtig! Een krachtige, hoge waterval die prachtig van de fotogenieke rotsen afloopt. Eronder een pool met een mooi strandje. We zijn er helemaal alleen. We blijven hier een tijdje genieten.

Na enige tijd verschijnen er twee jongens. Zij nemen een duik in het ijskoude water. Dapper. Wij lopen weer terug naar de trailhead. Nu is het een stukje drukker op de trail. Er komen ons verschillende groepjes tegemoet. Het is kwart over elf als we weer bij de auto zijn.

Kiva Koffeehouse

We rijden naar het nabij gelegen Kiva Koffeehouse, waar we een prachtig uitzicht op het Escalante Grand Staircase National Monument hebben. We zijn hier eerder geweest in 2011, alleen kan Chris zich hier niets meer van herinneren. We delen een chicken sandwich. Lekker!

Hike Upper Calf Creek Falls

Het zonnetje is inmiddels achter een dun wolkendek verdwenen en er is wat meer wind dan vanmorgen. Eigenlijk prima weer om nog een wandelingetje te doen. We hebben geen zin om erg ver te rijden, dus we gaan nog een wandeling doen in de omgeving van Boulder, namelijk de Upper Calf Creek Falls.

De trailhead van de Upper Calf Creek Falls is niet aangegeven langs de weg. Met behulp van onze outdoor gps waarin ik de track van deze wandeling heb opgeslagen, vinden we toch de goede afslag naar de parking area.

De Upper Calf Creek Falls is een korte hike. Nog geen twee kilometer one-way. Maar al direct bij de start van de trail zien we dat dit een totaal ander soort wandeling wordt dan vanmorgen. We kijken uit over een prachtig, bijna buitenaards, slickrock landschap. En we moeten heel steil afdalen. Het lijkt wel een witte stenen glijbaan onder ons. Even lijkt het handig om zittend de helling af te gaan, maar als we een stukje lopen blijkt het toch minder lastig dan gedacht. Op de stenen ondergrond hebben we goed grip.

Ik vind de wandeling heel mooi, vooral door het fantastische uitzicht. Het is wat spannender en meer zoeken dan vanmorgen.

Na bijna twee kilometer komen we bij wat pools met kleine watervalletjes. De laatste pool is mooi helder en de kleine waterval rolt prachtig over de rand heen. Hier praten we een tijdje met een gezin uit Utah (de enigen die we tegenkomen).

Na een rustpauze de terugweg. Nu moeten we de 200 meter weer steil omhoog. Gelukkig is het nog steeds bewolkt en er staat een flinke wind. Het lijkt uiteindelijk zelfs wat gemakkelijker omhoog dan naar beneden. Een erg leuke hike was dit. Wel een die je niet in de felle zon moet doen. Ik denk dat het witte steen dan pijn aan je ogen gaat doen.

Burr Trail Grill

We zijn om drie uur weer bij de auto en rijden terug naar de lodge. Daar drinken we een grote beker thee en luieren wat voor onze kamer bij de vijver van de lodge. Om half zes gaan we nog even de auto voltanken en eten we een heerlijke hamburger en een forel bij de Burr Trail Grill.

Overnachting: Boulder Mountain Lodge

Foto's