• Header Flattops2

Dag 24 / Denver - Amsterdam

Laatste dag

Vandaag vliegen we weer naar huis. We vliegen met Delta via Minneapolis weer naar Amsterdam. In Minneapolis hebben we een overstap van twee uur. De eerste vlucht gaat rond half vijf vanmiddag, dus ontbijten en inpakken doen we op ons gemak.

We rijden daarna eerst naar een Barnes & Noble. Bijna iedere Amerika vakantie sluiten we af met een bezoekje aan deze boekenwinkel. Lekker nog even snuffelen bij de boeken, tijdschriften en het educatieve speelgoed. Ze hebben er ook een cafeetje voor een kop thee met wat lekkers.

Daarna gaan we naar een wasstraat. Ook een vast ritueel. De auto is vreselijk vies van alle dirt roads. We zuigen hem ook nog uit, zo weten we zeker dat we niets vergeten.

Rocky Mountain Arsenal National Wildlife Refuge

We hebben nog een paar uurtjes over. We brengen een bezoekje aan de Rocky Mountain Arsenal National Wildlife Refuge. Een mondvol voor een groot prairie gebied in de buurt van het vliegveld. Op het eerste gezicht ziet het er saai uit, maar als we er een wandeling maken blijkt het best leuk. De grootste verrassing is een kudde bisons. We hadden niet verwacht die hier tegen te komen. Verder zijn er menshoge bloeiende distels en heel veel prairiedogs.

Terugreis

Dan nog een laatste tankbeurt en de auto weer inleveren bij Budget. We moeten een schadeformuliertje invullen voor de schade aan de auto, die we ontdekten na een tankbeurt op 5 juli. Het lijkt alweer zo lang geleden.

Op het vliegveld aanschuiven in de rijen en de tijd nog een beetje doden met een lekkere wrap in een van de cafeetjes.

De vlucht naar Minneapolis zit overvol. En er is veel te veel handbagage, dus een deel van de kleine koffertjes past niet in de overhead bins en moet alsnog in het ruim. Een heel gedoe. Wij kunnen onze handbagage onder de stoel van degene voor ons schuiven. We leveren het liever niet in, in verband met de overstap. In Minneapolis blijkt de vlucht naar Amsterdam ruim twee uur vertraging te hebben. Mechanical problems. Er wordt pizza en water uitgedeeld: heel attent. Ondanks het latere vertrek is het toch een hele prettige vlucht, want het vliegtuig is nog niet voor de helft gevuld. We hebben de ruimte en kunnen daardoor nog wat slapen.

We zijn rond vier uur weer thuis. We hebben een fantastische en sportieve vakantie achter de rug. Nu lekker nagenieten.

Foto's