• Header Flattops2

Dag 10 / Bullfrog - Monticello

Zonsopgang Lake Powell

Wakker worden met uitzicht op Lake Powell is heel speciaal. Als de zon opkomt krijgt de omgeving steeds meer kleur. We ontbijten weer op de kamer en vertrekken rond half acht. Helaas kunnen we niet met de ferry oversteken naar Hall’s Crossing, omdat deze niet vaart wegens problemen aan het roer (aldus de ranger in het Visitor Center). We moeten daarom een stukje omrijden via de 276 en de 95. Beide prachtige wegen, dus dat is absoluut geen straf.

Leprechaun Canyon

Na een schitterende rit over de 276 slaan we af op de 95. Daar parkeren we de auto aan het begin van een zijweggetje. Hier begint de wandeling naar de Leprechaun Canyon. Ik heb de track op mijn outdoor gps, maar ook zonder track is het niet moeilijk te vinden. We volgen de zandpaadjes bijna twee kilometer. Dan lopen we over een stenen vloer de mooi gevormde, hoge canyon in. Het is heerlijk koel hier. Alsof je op een hete dag een koele kerk in loopt.

We lopen zover we kunnen. De canyonwanden komen steeds dichter bij elkaar. Boven ons slechts een heel dun spleetje licht. Dan wordt het weer breder en komen we uit de eerste vernauwing. Al vrij snel daarna kunnen we niet verder. We lopen de canyon nog een paar keer heen en weer en proberen fotootjes te maken van de lichtval door de spleetjes. Lastig met zo weinig licht. Een hele leuke stop. En we zijn er alleen.

Hog Springs Picnic Area

De volgende stop is bij de Hog Springs Picnic Area. We willen even kijken of dit een leuk wandelgebied is. We lopen een stukje het gebied in, maar zien geen water of pooltjes, zoals we hadden gelezen. Het is er droog en onherbergzaam. We zoeken hier ook naar twee petroglyphen. Eén hebben we gemist. De andere heb ik wel gezien, maar zat op een onmogelijke plek om te fotograferen (in een spleet).

Hite Overlook / Hite Marina

We rijden weer een stukje verder door het prachtige, ruige en onherbergzame donkerrode rotslandschap. De volgende stop is de Hite Overlook, waar we een fantastisch uitzicht hebben op Lake Powell en de brug over de Colorado River. We rijden na de overlook ook nog even naar Hite Marina, waar we in het winkeltje wat flesjes water kopen. We hebben net niet genoeg voor vandaag. We praten wat met het meisje in de winkel. Ze groeide op in dit landschap, in Ticaboo, vlakbij Bullfrog.

White Canyon

De weg gaat verder langs de White Canyon. We stoppen bij een viaduct waar een dirt road onder de 95 doorloopt. We volgen dit weggetje een stukje en lopen dan de canyon in. We lopen anderhalve kilometer door de canyon en weer terug. Het is echt warm nu.

Mule Canyon South: House on Fire

Mule Canyon South is het volgende reisdoel. We eten eerst wat crackers en fruit bij een stopplaats in de buurt. Daarna rijden we naar de trailhead aan een dirt road. Na twee kilometer lopen zien we rechts boven ons het ‘house on fire’. Dit is een prachtig bewaard gebleven cliff dwelling. Door de grillige tekening van de overhangende rots, lijkt het alsof er vlammen en rook uit de rotswoning komen.

In Blanding doen we boodschappen. We kopen bij Clark’s Market ook kant en klare warme kip en een verse salade.

Monticello

We slapen in Monticello. Een keurige kamer met een zitje, waar we de net gekochte kip en salade opeten. Het is erg warm buiten, dus behalve even de straat op en neer lopen om wat geld te halen bij een ATM machine, doen we niet veel meer.

Overnachting: Monticello, Horsehead Inn

Foto's