• header2011 wave1

Dag 01 / Amsterdam - Phoenix

Opnieuw naar de USA
Rond 8 am zijn we op Schiphol. Lucas heeft ons heel lief zo vroeg al gebracht met de auto. Dit keer gaan we sinds lange tijd weer met ons tweeën op vakantie. Wel makkelijk dat je de boel zo achter kunt laten. Lucas komt een tijdje thuis wonen en past op het huis. Chris heeft zijn bagage in de koebox op wielen die we in 2009 in amerika hebben gekocht. De rest van de bagage zit in een grote (nog half lege) koffer. We hebben ook een lege roltas bij ons, zodat de bagage uit de koelbox daarin kan worden overgeladen tijdens de rondreis. Net als vorig jaar mag ook dit keer de koelbox zonder probleem weer mee.

Vlucht
We vliegen met British Airways. De tickets waren 880 dollar (€650,-) p.p. Een nette prijs voor het hoogseizoen en tegelijk de reden om van Omaha terug te vliegen (goedkoopste). Zo gaan we ook eens een wat onbekender deel zien van de US. Om 10.45 am vertrekkken we naar Londen Heathrow. Daar lunchen we en bekijken wat winkeltjes. We hebben een overstaptijd van ruim drie uur. De vlucht naar Phoenix heeft vertraging. Een uur te laat zitten we in het vliegtuig en vervolgens moeten we nog eens twee uur wachten voordat we vertrekken. Het is daardoor een enorm lange zit naar Phoenix. Om 6 pm zijn we er. Een enorme drukte en slechts drie officers die de enorme rijen visitors moeten screenen. Dan de bagage ophalen. Altijd weer grappig om de koelbox op de band te zien verschijnen tussen alle koffers. Daarna rond 8 pm met de shuttlebus naar de Rental Cars.

Rental Car
Bij de balie van National worden we direct geholpen. We hebben een midsize SUV gehuurd. De vrouw heeft voor ons een Kia Sportage, maar dat is volgens haar geen 4-wheel drive. Nu hebben we geen verstand van auto's, maar omdat we diverse dirtroads willen rijden vraag ik toch of er geen 4-wheel drive beschikbaar is. Ze heeft ze wel, maar dan moeten we bijbetalen. Dat willen we niet. Ondanks dat we erg moe zijn blijven we vriendelijk aandringen en uiteindelijk krijgen we toch zonder bijbetaling een vrij nieuwe Volkswagen Tiguan mee. Om 9 pm rijden we eindelijk weg in de mooie witte auto. We slapen in de Budget Lodge Downtown, waar we als een blok in slaap vallen.