• header2011 wave1

Dag 04 / Grand Canyon - Page

Herten
We zijn al om 5.30 am wakker. We kleden ons aan en lopen naar de rim. Het is nog koud. De zon komt net op achter een laag wolken. Mooi, maar de zonsondergang is mooier. We lopen even heen en weer langs alle lodges. Er zijn al veel mensen wakker! We ontbijten in onze cabin. Om 7 am zijn we al weer onderweg. We rijden nog maar net of we zien twee herten langs de kant van de weg. Even later zien we weer een groot hert in de bossen en weer iets later weer een. We maken nog een stop bij Grandview Point en verlaten daarna via de oostuitgang het indrukwekkende Grand Canyon National Park.

Cameron Trading Post
De route tot aan de Cameron Trading Post is mooi weids en ruimtelijk. Bij de Trading Post stoppen we voor koffie/thee met cheesecake. Daarna snuffelen we wat in de grote souvenirwinkel. We kopen een ketting en een flesje goudsnippers. Alvast wat souvenirtjes. Daarna rijden we door naar Page. In de Public Library sturen we de kinderen een e-mailtje (we hebben de laptop thuis gelaten). Daarna gaan we naar de Walmart, waar we een nieuwe Garmin (voor de auto) kopen, omdat de vorige het heeft begeven. We kopen ook een kleine BBQ ($8,-) en proviand.

BBQ
Het is inmiddels gaan regenen en we gaan daarom BBQ-en bij een van de overdekte picknickplaatsen bij Lake Powell. Er staan hier BBQ's, maar we gebruiken toch ons nieuwe Walmart exemplaar. Die kunnen we nog net onder de overkapping zetten. Het is allang weer droog als we de heerlijke steak met stokbrood, tomaten, mais en fruit op hebben. Vlees is hier toch vele malen beter dan het vlees van de Nederlandse supermarkt. Na de BBQ rijden we een stukje verder om van het uitzicht op Lake Powell te genieten. Mooie luchten en onstuimige wind. Het is vandaag koel weer, net in de 80s op zijn hoogst. We hopen dat het morgen ook koel weer is voor de Wave.

Voorbereidingen voor de Wave
We bezoeken het Visitor Center van de Glen Canyon Dam. Daarna naar het eenvoudige, maar prettige Red Rock Motel. Er hangt een envelop met sleutel op de deur van het kantoortje. We kunnen de auto voor onze kamer (met keuken) parkeren. We lezen en luieren nog wat en maken brood klaar voor de wandeling naar de Wave die we morgen gaan doen. We willen heel vroeg vertrekken naar de trailhead, zodat het nog lekker koel is. Heel spannend. We hopen dat de dirtroad begaanbaar is na de regen van vandaag.

Foto's