Dag 13 / Georgetown

Hotel de Paris
Wakker om 7.30 am. Met de telefoon op onze kamer bellen we eerst naar huis. Het gaat goed, maar ze hebben last van een verstopte afvoer in de douche en we geven wat instructies en de naam van een loodgieter en sturen er na het ontbijt ook nog een emailtje achteraan. Daarna willen we de Guanella Pas rijden. Er zijn echter wegwerkzaamheden en de weg is alleen open van 11 am tot 1 pm en dan weer na 3 pm. We gaan daarom eerst naar de hoofdstraat van Georgetown (6th street). Nieuwsgierig lopen we ook binnen in het prachtige oude gebouw Hotel de Paris. Het blijkt een museum. Voor $3,- p.p. (met AAA-korting) krijgen we een privé-rondleiding.

Fransman Louis Dupuy, die via allerlei baantjes in 1873 in Georgetown terechtkwam en daar mijnwerker werd, raakte zwaargewond na een explosie in de mijn. Hij redde daarbij een andere mijnwerker. De bewoners van Georgetown zamelden geld voor hem in en daarmee kocht hij de oude bakery, die hij ombouwde tot Restaurant en Hotel de Paris. Hij bouwde er stukken aan, er kwamen verdiepingen bij en al snel was het hotel vergelijkbaar met een 5-sterren hotel van tegenwoordig. Tal van belangrijke gasten kwamen er logeren. Er was elektriciteit en een waterleidingsysteem, een enorme luxe in die tijd. Na zijn dood in 1900 ging het hotel over naar family Burkholder en in 1954 werd het doorverkocht aan de National Society of Colonial Dames of America in Colorado, die er een museum van maakte.  

De rondleiding door het hotel is erg leuk. De kamers zijn helemaal ingericht met oorspronkelijke meubels van toen. De keuken is enorm leuk en ook de kelder, waarin bijvoorbeeld zelf de wijn werd gebotteld. De diningroom is prachtig en je ziet met een beetje verbeelding de sjieke gasten er wel zitten. Een welvarend stadje was Georgetown destijds. Er woonden toen ook veel meer mensen (5000 t.o.v. 1000 tegenwoordig).

Na de rondleiding in het hotel/museum kopen we nog een boekje en laten een donatie achter.

Guanella Pas
We doen nog wat boodschappen in de grocerystore in de 6th street. Het is een mooie oude kruidenier met vooral dure spullen. We kopen er o.a. amerikaanse kaas, die daar eindelijk wel eens lekker is en NY steak voor de BBQ. Dan gaan we terug naar het motel. We leggen de boodschappen in de koelkast en pakken onze tassen met water, crackers, kaas en fruit. We rijden naar de Guanella Pas. Het is 10.55 am dus we hoeven niet lang te wachten op de pilot car om de wegwerkzaamheden te passeren. De pas is erg mooi. We rijden over het hoogste punt en stoppen dan na een aantal mijl bij de trailhead van de Burning Bear Trail op 2900 m hoogte.

Burning Bear Trail
We maken een wandeling langs een beek met aan de ene kant bos en aan de andere kant grasland met veel bloeiende struiken en bloemen. Soms lopen we door het bos en soms door het grasland. Aan het begin van de trail zit een oudere man op een boomstam. Hij heeft gevist en we praten een tijdje met hem. Leuk gesprek over bomen (rechts- en linksdraaiende basten) en vissen. Hij praat bevlogen over bepaalde soorten forel die hij heeft gevangen en weer heeft teruggegooid in de beek. Het is een leuke wandeling en we zijn al zo'n 4,5 km op pad als het erg hard en dichtbij gaat onweren. We lopen in het bos en zien een oude cabin zonder dak. We schuilen daar onder een parapluutje. Als er dan een boom omvalt (er liggen namelijk heel veel omgevallen bomen) dan valt deze eerst op de wand van de oude cabin en niet op ons zo redeneren we. Na een kwartiertje lijkt het wat rustiger en lopen we weer terug naar de auto. Er zit weer meer tijd tussen de bliksem en de donder en de regen is vrijwel opgehouden. Als we weer terugrijden stoppen we bij de Summit Overlook van de Guanella Pas en maken hier nog een korte wandeling. Prachtig hier, boven de boomgrens op 3600 m hoogte.

BBQ
Als we weer terug zijn gaan we BBQ-en in de picnic area van de Georgetown Mountain Inn. NY steak, baked potatoes, tomaten, salade en aardbeien. Daarna afwassen, thee drinken, wat lezen en TV kijken. 

Foto's