• header2011 wave1

Dag 02 / Phoenix - Sedona

Anthem
Om 8 am rijden we weg uit Phoenix. Veel palmbomen. Heerlijk om weer in de USA te zijn. De eerste stop is de Walmart, vlakbij de Outlets at Anthem. We lopen ongeorganiseerd rond in de veel te grote winkel. Weer even wennen aan zoveel keuze. We kopen proviand, wegwerpborden en -bekers, veel water en zonnebrillen. Na de Walmart gaan we langs bij de Nike Factory Store. Hij gaat net open en Chris koopt nieuwe sportschoenen. Hij was er door al het werk thuis niet aan toe gekomen. Dan rijden we weer verder. Mooi al die reuzencactussen (Saguaro cactussen) langs de weg.

Rock Springs Café
De volgende stop is het Rock Springs Café. Het lijkt er druk. Na even gewacht te hebben in de winkel krijgen we een tafeltje. Dan blijkt dat er eigenlijk helemaal niet zoveel mensen zitten. Misschien laten ze iedereen even wachten zodat de winkel ook wat klandizie heeft? We bestellen koffie/thee en pie. De blueberry pie is lekker. De apple pie hebben ze iets te lang opgewarmd in de magnetron. Buiten bezoeken we ook de andere winkeltjes. We kopen verse witte mais, die zelfs rauw te eten is.

Cathedral Rock
Hierna rijden we direct door richting Sedona via highway 179. Bij de Happy Valley Road gaan we linksaf en rijden door tot aan de parkeerplaats. Behalve de rotsen is ook de aarde echt rood hier. Het lijkt wel gravel van de tennisbaan. We lopen naar Red Rock Crossing. Een prachtig plekje bij de Oak Creek met op de achtergrond Cathedral Rock. We picknicken bij het water en steken dan via rotsblokken het water over naar het Crecent Moon State Park. Na een wandeling rijden we verder naar de Chapel of the Holy Cross. Een eenvoudig gebouw, maar prachtig in harmonie met de rode rotsen.

Fay Canyon Trail
Via Dry Creek Road en Boyton Canyon Pass Road rijden we naar de trailhead van de Fay Canyon Trail. Een wandeling (2 mijl heen en zelfde weg terug) door een brede canyon met hoge rode wanden, felrode aarde en woestijnplanten. En dan zijn er ook nog rode bloemen en struiken met rode takken. Het is lekker weer (lower 90s met wat wind). De hele dag zijn er in de verte stevige buien te zien, maar wij houden het droog. Na de mooie wandeling rijden we via dirtroads weer terug naar de hoofdweg en naar ons hooggelegen motel Sky Range Lodge.

Sky Range Lodge
Met een flesje wijn en wat proviand gaan we naar de picnic area van het motel, waar we een schitterend uitzicht hebben op Sedona en Red Rock Country. We raken in gesprek met een ander stel. De vrouw is teacher in Phoenix en is in Nederland geweest. Ze wil van alles weten en helpt ons zo door onze jetlag heen. Als de zon is verdwenen achter de laag hangende bewolking en het begint te regenen breken we weer op. 

Foto's