• header2011 wave1

Dag 06 / Cannonville - Teasdale

Scenic US 12
Lekker geslapen. Airco uit, ramen wijd open met horregaas er voor. De Grand Staircase Inn is een gezellige herberg in het gehucht Cannonville. Behalve motel is het de winkel, het internetcafé en het benzinestation van het dorp. Een vriendelijke dame helpt ons met bellen naar de kinderen in Nederland. Veel goedkoper dan met de mobiel die slecht bereik heeft. Buurtbewoners komen binnen om een praatje te maken. We ontbijten in de winkel. Om 9 am vertrekken we. We rijden via de scenic US 12 naar Capitol Reef N.P. Een prachtige weg. Aanvankelijk lieflijk en groen, maar na Escalante steeds meer rotsen en mooie viewpoints waar we regelmatig stoppen. We drinken koffie/thee met heerlijke blueberry buttermilk cake in Kiva Koffeehouse in het Grand Staircase National Monument.

In Boulder tanken we bij de countrystore. Er is iets mis met de druk, het tanken duurt erg lang. We maken een praatje met de man die ons helpt. Hij heeft vroeger in Europa gebackpacked en is zeven jaar geleden in Boulder beland na een rondreis langs de nationale parken. Hij verdient bij in de countrystore en is daarnaast teacher aan de primary school in Boulder waar in totaal 15 kinderen op zitten. In Boulder zelf wonen ca. 200 mensen. Het ligt prachtig in een groene vallei met de rotsen van het Grand Staircase National Monument aan de ene kant en hoge groen bergen aan de andere kant.

Capitol Reef N.P.
Na Boulder gaat de weg omhoog tot 2900 m (boven de boomgrens). Er lopen koeien op de weg en er bloeien veel bloemen. Ook hier weer mooie viewpoints. Als we in de buurt van Capitol Reef komen zijn de rode muren van steen een prachtig gezicht. We halen een kaartje bij het Visitor Center. Er zijn wegwerkzaamheden, waardoor de Fruita picnic area is afgesloten. Het historische Gifford House is gelukkig wel te bereiken en we kopen daar brood en pie. We picknicken in de open schuur van het Gifford House waar een aantal tafels zijn neergezet. Daarna volgen we de pilot car tot voorbij de wegwerkzaamheden om de Scenic Drive te rijden. Deze is mooi en aan het einde rijden we de dirtroad naar de Capitol Gorge trailhead.

Hike Capitol Gorge
We lopen de 2,1 mijl lange roundtrip naar de watertanks. Het is warm, maar er blaast een verkoelend windje en de hoge wanden zijn indrukwekkend. Aan het einde is het nog 0,2 mijl omhoog klauteren naar de watertanks. Dit zijn natuurlijke waterreservoirs met het zo noodzakelijke water voor dit droge landschap. Het is een mooi gezicht en de reservoirs zijn goed gevuld. Een leuke wandeling. Blijkbaar passeerden ook rond het jaar 1900 mensen al deze gorge, want we zien namen en jaartallen uit die tijd in de hoge muren van steen gegrift.

Pine Shadows Cabins
Na de wandeling rijden we weer terug. We moeten even wachten op de Pilot Car. We praten even met de vrouw met het STOP/SLOW bord, die in de volle zon staat. Ze werkt al vanaf 7 am en moet nog door tot 9 pm. Ze wil pauze houden en probeert met haar mobiel contact te maken met haar leidinggevende. Even later scheldt ze "they ain't telling us no nothing!" Wij mogen inmiddels weer doorrijden en gaan naar het plaatsje Torrey, waar we in de general store een sirloin steak, stokbrood, tomaten en kaas kopen. Daarna rijden we naar het gehucht Teasdale naar de Pine Shadows Cabins. We hebben een heel leuk huisje. Heel mooi gelegen, tot in de puntjes verzorgd en van alle gemakken voorzien. De BBQ die achter het huis staat is zelfs al gevuld met nieuw houtskool. Chris is gelijk helemaal in zijn element. Biertje en wijntje erbij, worstjes (hadden we nog) en steak op de BBQ en later ook de tomaten. Het was al een prachtige dag en deze afsluiting maakt het weer helemaal top. Na de maaltijd maken we nog een avondwandelingetje. De buurman heeft een creatief naambord met kettingen gemaakt. De weg loopt omhoog en geeft een mooi uitzicht op de rode muur van steen in de verte. Een grote plooi in de aarde.

Foto's