• header2011 wave1

Dag 07 / Teasdale - Castle Valley

Vertrek uit Teasdale
Om 6.30 am wakker. Door de lamellen van de cabin een zeer aangenaam uitzicht op de door de zon verlichte rotsen. Het is koud buiten: we zitten hier al op 2100 m hoogte (leuk speeltje zo'n Garmin Etrex waarmee je de hoogte kunt bepalen). We ontbijten in onze mooie cabin. Rond 8 am hebben we alles weer ingepakt en zijn we weer onderweg. Teasdale ligt er rustig bij. Er lopen een paar schapen op de weg. Als we naar Torrey rijden roept Chris "Staat die vent er nu alweer?" en wijst naar een politieauto langs de weg. Als we beter kijken zien we dat er een pop in zit. Leuk bedacht, want je gaat toch gelijk op je snelheid letten als je politie ziet. We rijden over de 24 door Capitol Reef N.P. heen. Prachtige rotswanden met daartussen een oase van groene (fruit)bomen en oude houten mormoonse gebouwtjes. Naarmate we verder komen wordt het minder rood en meer geel.

Naar Hanksville
Eenmaal uit Capitol Reef N.P. blijft het landschap afwisselend. Groene stukken afgewisseld met bizarre donkergrijze landschappen waarin het lijkt alsof gigantische olifantpoten op de aarde staan. Grafietkleurige stenen heuvels met plooien. Er zitten ook veel glitters in. In het gehucht Hanksville maken we een stop bij de general store voor een zak ijs. Daarna drinken we wat bij Blondies, ons aangeraden door het meisje van de store. We zien ook een werf voor houseboats. Het lijkt een vreemde plek hier in de middle of nowhere.

Little Wild Horse Canyon
Na Hanksville wordt het landschap kaler. Uitgestrekte prairie met af en toe wat rotspartijen. Onze nieuwe Garmin loodst ons linksaf naar een mul zandpad. Chris begint al te sputteren. Hij heeft al braaf alle routes en dirtroads gereden die ik heb bedacht, maar dit gaat hem toch echt te ver. Hoewel ik weet dat dit niet goed kan zijn laat ik hem even in de waan (LOL). Een paar mijl verder vinden we de goede afslag naar de Little Wild Horse Canyon. Onderweg komen we nog wat pronghorns tegen. We zijn er om 10.30 am en het is een hele leuke hike van 6 km. Vaak door het water en op sommige plaatsen is de canyon echt heel nauw. Niet voor dikke mensen. Chris vist ook nog een slangetje uit het water. We hebben hier veel plezier.

Goblin Valley State Park
Na de canyon rijden we naar het Goblin Valley State Park. We lopen er even rond. Het is nu behoorlijk warm zo midden op de dag, dus we blijven er niet zo lang. Wel grappig al die verschillende goblins van steen. Eigenlijk echt een park dat je bij laagstaande zon zou moeten zien.

Green River
We rijden vlot door naar het eerstvolgende plaatsje, Green River. We hebben honger en eten een hamburger en chicken sandwich in het drukke en gezellige Ray's Tavern. Deze tent loopt goed in tegenstelling tot de rest van Green River. Veel vervallen gebouwen, verlaten motels en gesloten ondernemingen.

Moab
We rijden door naar Moab. In 2009 zijn we drie dagen hier geweest en hebben we de prachtige parken Arches Park en Canyonlands bezocht. Zelf ben ik niet zo weg van Moab zelf. Ik vind het plaatsje te toeristisch en veel te druk. We rijden naar de laundry en draaien een was. Chris doet ondertussen wat boodschappen en tankt de auto weer vol.

Castle Valley
Dan verlaten we Moab en gaan op weg naar Castle Valley. De Colorado River langs de 128 staat enorm hoog. Langs de kant van de weg zien we een ambulance en een aantal sheriff police cars. (Later horen we dat er een toerist is verdronken in de Colorado River). Rond 6.30 pm zijn we bij de prachtig gelegen Castle Valley Inn. We krijgen een rondleiding van Jason. Hij runt samen met zijn vrouw Janet met veel passie deze Bed & Breakfast. We picknicken in de heerlijke tuin van dit B&B. Er zijn nog twee andere gasten uit Nederland. We praten gezellig over onze rondreizen terwijl ondertussen de hoge rotswanden op de achtergrond steeds meer licht lijken te geven als ze worden aangeschenen door de laagstaande zon. Er zijn hummingbirds en er lopen stinkdieren (skunks) aan de rand van de tuin, waar eigenaar Jason niet zo blij mee is. We slapen prima in de Chinle room.     

Foto's