• header2011 wave1

Dag 09 / Castle Valley - Aspen

Vertrek uit Castle Valley
Weer een goed ontbijt in de Castle Valley Inn. Dit keer zijn er ook andere gasten. Een stel uit Minnesota die net door Colorado hebben gereisd (wij gaan daar vandaag naar toe) en een stel uit Florida. We praten wat over alle mooie plekjes die iedereen heeft gezien. Dat is toch de charme van een B&B, de onverwachte ontmoetingen, de heerlijke ontbijtjes en de gastvrijheid. Om 8.30 am nemen we afscheid. We gaan via de 128 op weg naar Colorado.

Cisco en prairiedogs
We rijden door ghosttown Cisco, maar dit is op enkele gebouwtjes na een echte dump. In een ruine brandt licht. Woont er nog iemand? Na Cisco zien we ineens een tiental prairiedogs langs de weg. We moeten nog uitkijken dat we ze niet aanrijden. Grappige beestjes die wonen in de heuvels langs de weg. Na een paar mijl zijn ze weer verdwenen en zien we er geen meer.

Colorado National Monument
Vervolgens rijden we via de I70 naar Fruita, waar we boodschappen doen bij de City Market en een beker cappuchino en thee halen bij een tankstation winkeltje. Vervolgens rijden we naar de west ingang van het Colorado National Monument. We lopen achter het Visitor Center de Rim Trail. Een rustige trail met mooie uitzichten. Na de wandeling slingeren we door het mooie park naar de oost uitgang. Daar is een picnic area en lunchen we. Daarna rijden we in één keer naar Aspen.

Aspen
We logeren in de Tyrolean Lodge waar we een grote kamer hebben met een keuken. We maken een wandeling door Aspen en vinden het een heel aangenaam plaatsje. Schoon, ordelijk, veel bloembakken, parkjes, oude stenen gebouwen, koetsjes met witte paarden, ouderwetse straatlantaarns. Het gaat een beetje richting Disneyland. Voor toeristen zoals wij toch gezellig. Het ligt ook mooi tussen de groene berghellingen. We kopen bij de bakery heerlijke muffins en twee bekers thee en bekijken de mensen op een bankje.

Little Cloud Trail
Vervolgens lopen we naar het beginpunt van de Little Cloud Trail, ons aangeraden door de jongen achter de receptie van de Tyrolean Lodge. Bij de trailhead spreken we even met een vrouw uit Aspen. Ze komt oorspronkelijk uit Zwitserland. We zeggen dat het ons opvalt dat er heel veel te koop staat in Aspen. Ze vertelt dat veel mensen in Aspen geld zijn verloren door te investeren bij beleggingsadviseur Madoff en de dupe werden van zijn frauduleuze piramidespel. Ze raadt ons de wandeling die we willen maken af, omdat het te steil zou zijn. Eigenwijs als we zijn doen we de trail toch en hoewel het in het begin inderdaad wel flink klimmen is blijkt het toch een hele leuke wandeling. Prachtige bloemen langs de trail. Gele zonnebloemen, blauwe lupine, witte schermbloemen en het rode Indian Paintbrush. Een mooi plaatje. We lopen hoog en hebben een mooi uitzicht op het dorp. Aan de andere kant van het dorp, in de buurt van de kabelbaan, lopen we weer naar beneden en slingeren door de straatjes weer terug naar onze Lodge. Onderweg kopen we nog een flesje wijn. We eten wat makkelijks in onze kamer. 

Foto's