• header2011 wave1

Dag 15 / Nederland - Estes Park

Nederland
Vandaag zijn we weer vroeg wakker. Al om 7.30 am rijden we naar het centrum van Nederland. De New Moon Bakery is al open en daar ontbijten we met bagels, creamcheese en thee. We zitten buiten en genieten van de bewoners van Nederland. De bakery is populair en er wordt veel koffie met wat lekkers gehaald. We zien een aantal hippie-achtige figuren met lang haar, los of in een paardestaart. De mensen zijn toch al vroeg op.

Chris belt met de public payphone achter het nog gesloten Visitor Center nog even naar huis i.v.m. de verstopping van de afvoer aldaar. Hij wil weten of het opgelost is. Op het moment dat Chris belt stalt een man zijn werkbank pal naast de telefoon en begint met een elektrische zaag plankjes te zagen. Een enorm kabaal. De man heeft niets door, maar ik moet er enorm om lachen. Het kan hier allemaal. We gaan nog even naar de supermarkt en rijden ook de achterliggende straten van Nederland door. Vaak simpele, maar wel gezellige huizen. Een leuk plaatsje.

Estes Park
Dan rijden we naar Estes Park. Wat is het hier druk. Het is ontzettend jammer dat de hoofdweg dwars door het plaatsje heen gaat, want anders was het best leuk. We drinken hier toch lekkere koffie (en Chris thee) met carrot creamcheese cake op het terras achter de winkel van Longs Peak Coffee and Paper. Dat concept zien we hier wel vaker: een boekenwinkel gecombineerd met een café. Daarna rijden we naar het Rocky Mountain National Park. We zijn hier in 2009 ook geweest. Een prachtig park.

Ute Trail
We rijden via de Trail Ridge Road omhoog naar de trailhead van de Ute trail. Hier wandelen we door het toendra landschap een rondje van 7,5 km. We zien deze keer eens goed een marmot, die we op eerdere wandelingen al een paar keer hadden zien wegschieten.

Elks
Na de wandeling rijden we nog een stukje verder op de Trail Ridge Road tot bijna het Alpine Visitor Center waar we in 2009 ook waren. Ook nu weer zijn er veel elks langs de weg op deze hoogte. We stappen uit voor wat foto's en terwijl iedereen in vervoering is van de mooie elks spreekt een man ons aan over onze auto. Hij vindt de Volkswagen Tiguan erg mooi. Volgens hem is het het nieuwste model. Grappig om op deze plek over auto's te praten.

Colorado Cottages
We rijden weer terug richting Estes Park. Net buiten het RMNP hebben we de kleinste cottage gehuurd bij Colorado Cottages. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n piepklein huisje kan. Er staat een tweepersoons bed, er is een keuken, een piepklein badkamertje en een TV. Bovendien kunnen we op ons terrasje BBQ-en, nadat we lekkere dingen hebben gehaald bij de Safeway van Estes Park.

Smore's
De eigenaren van Colorado Cottages, Carolyn en John (en hun golden retriever Dharma), doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Ze hebben geen hulp en zijn 7 dagen per week in touw. Alleen de maand januari zijn ze dicht en gaan ze zelf op pad. Iedere avond tussen 8 en 10 pm maken ze een kampvuur en kunnen de gasten smore's maken. We krijgen uitgelegd dat het woord een samenvoegsel is van 'some more'. Het bestaat uit boven het vuur geroosterde marshmellows die tussen twee graham crackers met chocolade worden samengedrukt. Bij het kampvuur hebben we een geanimeerd gesprek met een stel van onze leeftijd over reizen en over de gezondheidszorg en het onderwijs in de verenigde staten en europa. 

Foto's