• header2011 wave1

Dag 17 / Estes Park - Cheyenne

Horsetooth Mountain State Park
Vandaag verlaten we het Rocky Mountain National Park. Bij de countrystore in Estes Park kopen we nog wat ijs, Dan rijden we via de US 34 en Masonville naar de zuidingang van Horsetooth Mountain State Park, omdat we even de benen willen strekken. We betalen $6,- in een envelopje, leggen de permit in de auto en wandelen ca. 1,5 km het park in. Onderweg komen we mooie bloeiende cactussen tegen. Ik wil niet ver wandelen. Het is warm en we lopen in de volle zon. We lopen weer terug en rijden via de buitenwijken richting Interstate 25. We vinden de buitenwijken van Fort Collins erg ordelijk en verzorgd en we zien vestigingen van bedrijven als HP en Intel. Een welvarend gebied zo te zien.

Interstate 25
Bij de I25 bezoeken we uitgebreid de Walmart en kopen allerlei gekkigheden voor de kinderen. Het is een mooie, grote en hele rustige Walmart. Daarna gaan we via de I25 naar Cheyenne. We hebben een half uur oponthoud. In beide richtingen blijkt een ernstig ongeluk te zijn gebeurd. Een auto ligt zwaar beschadigd op zijn kant. De inhoud van tassen, koffers en koelbox ligt overal verspreid. In de tegenovergestelde richting zien we een vrachtwagen met gebroken voorruit. Daartussen ambulances en state troopers. Hopelijk zijn de inzittenden er goed van afgekomen.

Frontier Days
Om 1 pm zijn we in Cheyenne. We parkeren op de Park & Ride van de Frontier Days: een groot parkeerterrein langs de I25. We betalen $10,- en worden met een oude schoolbus naar het feestterrein vervoerd. Omdat we de Frontier Days in 2009 ook al ontzettend leuk vonden hebben we het deze vakantie weer in de route opgenomen. Een meerdaags western spektakel met cowboys, indianen, kermisattracties en kraampjes met allerlei western spullen en fastfood. Iedere dag is er een rodeo en op enkele dagen organiseren ze een gratis pancake breakfast (hier zijn we in 2009 geweest) of een parade (die we morgen hopen te bekijken).

We eten eerst een portie spare ribs en kopen vervolgens kaartjes voor de rodeo. Deze is al begonnen, maar duurt nog tot 4.15 pm, dus nog tijd genoeg om te kijken. We kopen een portie funnelcake met cinnamonsugar en gaan naar de rodeo. We hebben goede plaatsen in het midden, vrij vooraan en in de schaduw. We hebben ook wat flesjes water in onze tassen. Ze hebben onze tassen niet gecontroleerd, want eigenlijk mag je geen drinken meenemen en moet je alles kopen op het feestterrein (waar een flesje water $3,- kost).

Rodeo
De rodeo is net als in 2009 weer erg vermakelijk. Bull riding, een race met jonge paarden, barrel riding en een race met wilde paarden waarbij iemand licht gewond raakt. Het gaat er allemaal niet zachtzinnig aan toe, maar we kunnen van dit typische amerikaanse sfeertje wel enorm genieten. Af en toe komt er een formatie thunderbirds overvliegen die grote circels tekenen in de lucht. Na de rodeo slenteren we langs de kraampjes en over de kermis.

Plains Hotel
Daarna terug naar de Park & Ride en met de auto naar de municipal parking in de buurt van het Plains Hotel waar we een (gruwelijk dure) overnachting hebben geboekt. Gelukkig hebben we in het mooie historische hotel een werkelijk schitterende kamer met twee queen bedden, een royale zithoek, koelkast, magnetron en een grote badkamer. We kijken uit op Depot Square met het voormalige Union Pacific Depot en het mooie rode Wrangler gebouw.

Pizzeria Venti
We gaan eten bij Pizzeria Venti. Hier zijn we niet zomaar binnen gekomen. Op het moment dat we zoekend langslopen doet een vrouw de deur open en vraagt ons of we willen eten. Chris zegt dat hij eerst de kaart wil zien. De vrouw grijpt Chris bij zijn arm en zegt heel vriendelijk dat ze het eten wel zal laten zien, want we begrijpen de vreemde gerechten op de kaart toch niet. Chris wil toch de kaart zien, maar inmiddels staan we al voor de vitrine met al het eten. De vrouw legt ons van alles uit en omdat het restaurant aan de overkant vol was besluiten we de gok maar te wagen. Chris met tegenzin, want hij is er niet van gediend als hij zo het restaurant binnen wordt gelokt, maar het ziet er allemaal best lekker uit en het ruikt ook heerlijk. Hij gaat nog wel even de discussie aan met de vrouw en zegt dat het heel normaal is om de kaart buiten te hangen of op zijn minst te laten zien als hij daar om vraagt. De vrouw vindt van niet. Haar mondelinge uitleg is veel beter. De vrouw heeft wel door dat Chris niet blij is met haar aanpak en komt zich bij mij nog verontschuldigen als Chris even naar toilet is. Maar dan heeft ze haar werk gedaan en bemoeit zich niet meer met ons.

Het eten is helaas heel matig. De gerechten zijn lauw en deeg is niet knapperig. Over alle gerechten, pasta of pizza zit dezelfde saus. Het smaakt allemaal hetzelfde. Als we ooit nog eens in Cheyenne komen zullen we hier zeker nooit meer eten. We hebben wel nog lol gehad over de brutale manier van klanten binnenhalen. Als we een tijdje zitten zien we dat het haar toch keer op keer lukt om op deze brutale manier mensen binnen te halen. We zien dat ze al heel snel beslist tot wie ze het woord moet richten. Degene die zichtbaar twijfelt krijgt al haar aandacht.

Wyoming State Capitol
Na het eten (we bestellen geen toetje) lopen we naar het Depot Square en kopen daar een lekker ijsje bij een stalletje waar we ze zelf ijs maken. De machine staat voor het kraampje. Daarna lopen we nog een rondje door downtown Cheyenne. Net als in 2009 ziet het er wat verwaarloosd uit en is er nogal wat leegstand. Voor het Wyoming State Capitol staat een beeld van een indiaan en een beeld van een vrouw. Wyoming heeft gelijke rechten voor iedereen hoog in het vaandel. Het was bijvoorbeeld de eerste staat waar vrouwen stemrecht kregen.

Foto's