• header2014 crestedbutte

Dag 02 / Denver - Leadville

De eerste uren prima geslapen. Daarna af en toe wakker. We gaan zelfs even internetten rond 3 uur en proberen daarna nog wat te slapen. Rond 5 am staan we op. De bagage wat reorganiseren en de auto wat beter bekijken. Om 6 uur gaan we uitgebreid ontbijten met eieren en veel fruit. 

Daarna rijden we naar de Walmart. De gebruikelijke dingen worden ingeslagen. Deze keer ook een BBQ van 19 dollar. 

Mount Evans
Het is lekker weer, zon met wat wolken. We rijden via de I70 naar Idaho Springs. Daar gaan we van de snelweg af en rijden naar Mount Evans. Het is kwart voor 9 als we Idaho Springs uitrijden. Hoger en hoger gaat het. We zijn al een flink eind op weg als we bij het toegangspoortje komen om de entree voor de Mount Evans Road te betalen. We kunnen hier ook een parkenpas kopen. Heel fijn, want die hebben we toch nodig en nu kunnen we op de pas naar boven. Dat scheelt weer tien dollar.

Eigenlijk is het natuurlijk heel onverstandig om direct al de tweede dag zo hoog de bergen in te gaan. Mount Evans is maar liefst 4300 meter hoog! En de weg is op sommige plekken best eng. Nogal wat kuilen en hobbels en hier en daar stukken van de weg weggeslagen. Chris zit achter het stuur en voelt zich gelukkig kiplekker. Ik informeer steeds, want ik ben natuurlijk wel zuinig op mijn chauffeur, ook al omdat ik het niet zo zie zitten om zelf deze enge weg weer naar beneden te moeten rijden.

Als we boven de boomgrens komen worden de uitzichten fantastisch. On top of the world. Tot zover je kunt kijken bergtoppen met sneeuw. Geweldig. Vanaf de parkeerplaats kun je nog een klein stukje omhoog lopen naar de echte summit.

We lopen naar de summit. Ik voel me wel een beetje alsof ik dronken ben. Lightheaded. Maar so far so good. We genieten van de prachtige uitzichten. Het is ook heerlijk weer. Hierna lopen we nog naar wat gebouwtjes waar mountain goats rondscharrelen. Plots voel ik me echt misselijk en duizelig. We gaan dan snel naar de auto en de berg weer af. Dan voel ik me al snel weer een stuk beter.

Georgetown
We rijden naar Georgetown. Hier waren we ook in 2011 en Chris wil heel graag nog even door de leuke historische hoofdstraat lopen. Gezellig sfeertje daar. Leuke oude winkeltjes. We lunchen in een enorm leuke tea room. Als we binnen komen hebben veel bezoekers schitterende hoeden op. Helemaal in stijl. Het blijkt dat ze allemaal hoeden hebben hangen aan de wand en je mag er zelf een uitzoeken om te dragen. Geheel vrijblijvend. We krijgen heerlijke hapjes bij de thee. Genieten.

Leadville
Daarna rijden we verder naar Leadville. We overnachten in het historische Delaware Hotel. Geweldige ambiance. Zoveel prullaria en antiek. Je weet gewoon niet waar je kijken moet. Leadville vinden we een leuke plaats. Niet een schattig plaatsje, maar eerder ruig. De historie van mijnbouw hier zichtbaar.

We lopen wat door Leadville, bezoeken de geweldige Western Hardware Antique Mall en gaan op tijd eten bij Quincy's. Gezellig druk daar en lekker eten. Terug in het hotel, rond 8 pm, zijn we uitgeteld en vallen als een blok in slaap.

Foto's