• header2014 crestedbutte

Dag 14 / Mesa Verde - Silverton

Mesa Verde
We worden wakker door het gehuil van coyotes. We zien ze niet, maar ze klinken niet heel ver weg.

We hebben voor vanmorgen een backcountry tour geboekt in Mesa Verde, de Mug House tour. De tour start om 10 uur en duurt twee uur.

Na een ontbijtje op onze kamer pakken we de spullen weer in en rijden om 9 uur (eerder is de weg niet open) via de Wetherill Mesa Road naar de Wetherill parkeerplaats waar de tour begint. Een mooie route door Mesa Verde.

De Mug House tour wordt geleid door een vrouwelijke ranger (Jan), een retired teacher. Er mogen maximaal 10 personen mee met de tour. Tickets moet je vooraf via internet reserveren. Vandaag zijn er 9 deelnemers.

De tour is erg leuk en informatief. Mug House is een mooie middelgrote cliff dwelling, die we bereiken na een steile afdaling. Dit keer niet via een keurig pad of een ladder, zoals bij de andere tours, maar dwars door de natuur.

We krijgen een uitstekende uitleg van ranger Jan en kunnen alles goed bekijken. Echt een aanrader zo'n langere tour met een klein groepje.

Mancos Bakery
Rond 12 uur zijn we weer boven. Daarna rijden we Mesa Verde weer uit. Dit kost ons bijna een uur; het is een groot park. We rijden rechtstreeks naar de bakery in Mancos waar we gisteren zo lekker hebben geluncht. Dat gaan we vandaag nog eens doen.

Wederom smaakt de lunch uitstekend. Na de lunch raken we aan de praat met Jake, die een tafeltje naast ons zit met twee vrienden. Het blijkt dat Jake is opgegroeid in Nederland (Eindhoven) en als jonge twintiger is vertrokken naar Amerika in 1957. Hij is nu 77 en is ruim veertig jaar tapijtlegger geweest. Hij ziet er met zijn paardenstaart en slank postuur een stuk jonger uit. We praten nog een lange tijd met hem en met zijn vrienden. Een leuke ontmoeting. Pas rond een uur of drie vertrekken we weer uit Mancos.

Beer
Ruim 2 kilometer voor Durango zien we ineens aan de andere kant van de weg een zwarte beer. Geen twijfel mogelijk, we zien hem allebei. Het verkeer is druk en er komt net een grote vrachtwagen aan. Gelukkig ziet de beer op tijd dat hij weg moet wezen. Hij keert om en springt met grote sprongen weer de bosjes in. Wel heel gek een zwarte beer te zien in Colorado zo dicht bij bewoond gebied. 

Million Dollar Highway
De weg van Durango naar Silverton is heel mooi. Met name het deel over de Molas Pass. Het weer is niet optimaal, maar dat mag de pret niet drukken.

Silverton
In Silverton hebben we een ruime kamer in het Canyon View Motel. Ook hier raken we aan de praat. Dit keer met onze buurman in het motel. Zijn moeder kwam uit Belgie. Hij kent nog een paar nederlandse (scheld)woorden.

Silverton vinden we een heel leuk plaatsje. Veel oude gebouwen staan hier nog overeind en nieuwere gebouwen zijn in oude stijl gebouwd. Een paar paarden en koetsen door de straat en je zou je zo weer rond 1900 wanen. Net als Leadville doet dit plaatsje ook wat ruig aan.

Als het weer slechter wordt duiken we de Avalanche Brewing Company in, waar het erg gezellig is en we een lekkere pizza eten. 's Avonds gaat het behoorlijk te keer met regen en onweer. 

Foto's