• header2014 crestedbutte

Dag 08 / Crested Butte - Lake City

We zijn vanmorgen op tijd voor een tafeltje om te ontbijten. We hadden gisteren ook al heerlijk ontbeten in Cristiana Guesthaus, maar toen waren alle banken en tafeltjes al bezet en hebben we het ontbijt meegenomen naar onze kamer. De eigenaar bakt alles zelf (muffins, brood, appeltaart, cake) en verder is er een enorme hoeveelheid verse fruitsalade, muesli, joghurt, sapjes, koffie en thee. Wel veel zoetigheid, maar heerlijk!

Na het ontbijt verlaten we Crested Butte. We gaan eerst naar Gunnison. Daar doen we boodschappen bij de Walmart en Safeway. Bij een benzinestation pompen we ook wat lucht in een van de achterbanden.

Morrow Point Boat Tour
Dan rijden we door Curecanti National Recreation Area langs het Blue Mesa Reservoir naar het begin van de trail naar de Morrow Point Boat tour. Een mooie rit.

We parkeren de auto en daarna is het ca. 270 treden naar beneden. Vervolgens nog een stuk lopen langs de Gunnison River. We moeten nog even wachten op de boot, dus we eten wat op een bankje in de schaduw.

Om kwart over twaalf krijgen we safety instructions en een zwemvest en om half een verrtrekt het bootje met ca. 30 mensen. De boottocht duurt 90 minuten en is zeer aangenaam. Ranger Curt is grappig en de omgeving mooi. We zijn eerder in Black Canyon of the Gunnison N.P. geweest. Zo ver gaat de boot helaas niet. De canyonwanden zijn hier minder hoog en niet zo zwart. Maar toch een leuk tochtje en een lekker rustdagje.

Lake City
Na de boottocht alle trappen weer op. We vervolgen onze weg via de Blue Mesa cutoff. Een prima te rijden onverharde weg. Mooi! Daarna komen we op de 149 en rijden naar Lake City. Het centrum van het dorp heeft veel oude gebouwen. Erg leuk! Wel een totaal andere sfeer dan Crested Butte. Alsof we een eeuw terug zijn in de tijd. Ook veel minder druk.

We hebben een cabin in Westwood Resort gereserveerd. Het woordje "Resort" kunnen ze rustig achterwege laten, want het is nogal oude muk. De cabin is erg klein. We overleggen met de beheerder en die heeft ook nog een zilverkleurige oude RV in de aanbieding. Deze heeft ook een leuk veldje met een picknicktafel ervoor. Omdat het bed wat groter is gaan we voor de (goedkopere) RV. Ook wel eens leuk!

We gaan dan lekker BBQ-en voor onze pipo wagen en daarna nog een drankje doen in het Lake City Cafe waar life muziek is. 

Foto's