• header2014 crestedbutte

Dag 22 / Grand Lake - Raymond

Sheriffs Office
Om half twee vannacht schrikken we wakker. Er wordt luid geklopt op een deur vlak bij ons. Klinkt eng. Is iemand zijn sleutel vergeten? Kan het niet zachter? Dan horen we iemand hard roepen "Sheriffs Office! Did you call for an ambulance?" Nog meer gestommel en dan het antwoord "No, this is motel room number 8" (wij slapen in nummer 7). Weer gerommel en excuses. Daarna is het weer stil. Blijkbaar was de sheriff aan het verkeerde adres. We hopen maar dat hij nog op tijd was voor degene die werkelijk de ambulance had gebeld.

's Morgens nemen we afscheid van Grand Lake. Een aardige plaats aan de oever van het gelijknamige meer, aan de westkant van Rocky Mountain National Park. Alles is hier gericht op toerisme, maar kleinschalig en gezellig.

Big Meadows
We rijden eerst naar de Green Mountain trailhead. We wandelen 3 km naar Big Meadows, de grootste bergweide in Rocky Mountain National Park. Een prachtige meadow, maar hier is ook heel goed de schade te zien die de Mountain Pine Beetle heeft aangericht. Zoveel dode bomen. We vragen ons af wanneer al deze bomen zullen omvallen en wat er dan met de berghellingen gebeurt. Misschien veel meer erosie?

Tundra Communities Trail
Na de wandeling (6 km totaal, 200 m hoogteverschil), rijden we weer verder op de Trail Ridge Road. Prachtige uitzichten. Het Alpine Visitor Center slaan we over, daar waren we gisteren. We stoppen wel bij de Tundra Communities Trail. Hier lopen we een halve mijl naar boven door het alpine landschap. De grootste attractie is een groep elks met jongen. Mooi!

We grappen dat de rangers de elks voeren, zodat ze vanuit de auto te zien zijn en de toeristen blijven komen. We zien ze namelijk heel vaak aan de kant van de weg. Maar tijdens onze lange wandeling gisteren hebben we er maar een gezien.

Estes Park
Vervolgens rijden we verder naar Estes Park. Hier waren we eerder in 2009 en 2011. Het is hier vreselijk druk. Dit plaatsje moet echt wat doen aan al het autoverkeer door het centrum. Zo ongezellig! We zoeken onze favoriete plek op om koffie/thee met wat lekkers te nuttigen. Het is een kleine coffeeshop achter de Macdonald Bookstore (o.a. te bereiken via de boekenwinkel). We zitten daar gezellig buiten onder een parasolletje en kijken uit op het kleine park. Nog een kleine oase van rust in het drukke plaatsje. Daarna doen we boodschappen voor twee keer BBQ bij de drukke Safeway.

Raymond
We slapen dit keer niet in Estes Park, maar rijden verder naar het zuiden. We hebben voor de laatste twee nachten van onze vakantie een mooie cabin uit 1918 gereserveerd in het gehucht Raymond. Het ligt niet ver van Allenspark.

De cabin (Middle Fork Cabin) is erg gezellig en ruim. We hebben een terras en vlak langs het huisje raast de Middle Fork van de South St. Vrain River. We luieren hier wat en gaan aan het einde van de middag lekker BBQ- en. We zitten buiten tot het te donker wordt.

Foto's