• header2014 crestedbutte

Dag 17 / Telluride - Moab

Moab
Om 8 uur hebben we de auto weer ingepakt. We verlaten het leuke plaatsje Telluride. We rijden via de snelste weg naar Moab. Een hele leuke route door allerlei kleine plaatsjes en Paradox Valley. We willen nog een stop maken in Norwood bij de Happy Deli (waar we in 2009 ook zijn geweest), maar deze is op zondag gesloten.

We zijn om 11 uur in Moab en rijden direct door naar de laundry. Vlug de was in de machine en vervolgens naar de City Market, die ernaast ligt. We slaan in voor twee keer BBQ en vullen ook de andere voorraden weer aan. Vooral water is belangrijk. Het is hier veel warmer dan in de bergen. Daarna de was nog in de droger en de auto weer voltanken.

Sand Flats Recreation Area
Dan zijn we echt toe aan wat eten. We rijden naar Sand Flats Recreation Area. Daar hebben ze vast picknickplaatsen. We moeten 5 dollar betalen in een envelopje. Wat een rustig en mooi gebied is dit. We zien al snel een grote parkeerplaats met overdekte picknickplaatsen. Heel leuk om gelijk in zo'n mooie omgeving te lunchen. Na de picknick rijden we de gedeeltelijk onverharde Sand Flats road op en neer. We zijn hier zo goed als alleen. Er beginnen veel trails voor jeeps en ATV's hier en ook de Slickrock Bike Trail.

Negro Bill Canyon
We vinden het bloedje heet in Moab. We weten niet goed wat we zullen ondernemen met deze warmte. We gaan eerst maar eens een stukje langs de Colorado River rijden op de 128. Een fantastisch mooie weg, die we al vaker hebben gereden. Dan zie ik de trailhead van de Negro Bill Canyon. Ik weet dat deze trail langs water loopt. We parkeren de auto (erg rustig op de parkeerplaats), nemen ieder 4 flesjes water mee en gaan lopen. Een heerlijke en leuke wandeling. Schot in de roos voor een warme dag. 

We lopen op een mul zandpad vlakbij het water. We moeten een stuk of acht keer het water oversteken, maar dat is nergens moeilijk. Er liggen overal stenen om het makkelijker te maken. Het water is ook niet diep en stroomt zachtjes. Soms gaat het pad omhoog of omlaag of gaan we over slickrock. Een makkelijke en ook nog eens hele mooie trail, met veel schaduw.

Morning Glory Bridge
We lopen tot aan de indrukwekkende Morning Glory Bridge. We moeten er helemaal onder gaan staan om te zien dat dit toch echt een losstaande boog is, zo dicht staat hij tegen een rotswand aan. Mooi hoor. Wij zijn maar erg klein vergeleken met de boog.

Pack Creek Ranch
Om 5 uur zijn we weer terug bij de trailhead. Een wandeling van 8 km precies. We rijden naar de Kokopelli Lodge waar we de sleutels moeten ophalen voor onze Kokopelli Creekside Cabin. Deze cabin ligt ruim 10 mijl ten zuiden van Moab op de Pack Creek Ranch aan de La Sal Mountain Loop.

We hebben deze cabin voor nog geen 100 dollar per nacht. Onze oorspronkelijke reservering bij Kokopelli kon niet doorgaan vanwege onderhoud en toen is ons tegen een lagere prijs deze cabin aangeboden. Het is een prachtige cabin, met alles erop en eraan. Goede keuken, woonkamer, slaapkamer en een prachtige omgeving (voormalige ranch, waar nu enkele vakantiehuizen staan).

Na een lekkere BBQ zitten we nog lang buiten met gezellige kolibrietjes en het geluid van krekels.

Foto's