Dag 09 / Lake City

Richting Handies Peak
Vandaag hebben we een poging gewaagd om een fourteener te beklimmen. Ik kan alvast verklappen dat het niet is gelukt. Die krengen zijn echt heel hoog. Natuurlijk hangt het er ook vanaf op welke hoogte je begint.

Fourteeners zijn bergen die meer dan viertienduizend voet hoog zijn. Boven de 4000 m dus. In de buurt van Lake City is er een die voor leken te doen zou zijn: Handies Peak. De start van de trail is in American Basin.

Om 6 uur staan we op en om 7 uur rijden we richting de trailhead. Het grootste deel van de weg is onverhard. Het is een lange rit en de dirt road wordt steeds slechter en ook eng (diepe afgronden). We besluiten daarom om niet helemaal naar American Basin te rijden maar eerder te stoppen bij Grizzly Gulch. We zijn dan al een uur en kwartier aan het rijden. Veel langer dan we van tevoren hadden ingeschat. Vanaf Grizzly Gulch loopt ook een trail naar Handies Peak, mooier zelfs, maar een stuk langer en wat meer hoogteverschil.

Vol goede moed klimmen we naar boven. Eerst door bos, daarna door prachtige meadows vol bloemen. Het is heel erg mooi hier. Hoger en hoger komen we, maar het kost op deze hoogte enorm veel energie. Als we 700 meter zijn gestegen en steeds meer rustpauzes nodig hebben is de batterij toch wel leeg. We zijn dan 3900 meter hoog zie ik op mijn wandel Garmin. Het is ook al bijna middag, dus vrij laat om nog naar de top te gaan (aangeraden wordt om voor 12 uur 's middags het hoogste punt te bereiken). We zoeken daarom een eigen top en gaan daar lekker lunchen om daarna weer af te dalen.

De terugweg is natuurlijk ook fantastisch. Nu hebben we echt tijd om de omgeving, de bloemetjes, de vele marmotten en herten te bekijken. Een prachtige omgeving. Na de afdaling zijn we rond drie uur weer bij de auto. Vervolgens de lange dirt road weer terug naar Lake City.

Weer terug in de RV douchen en theedrinken. Daarna nog even naar de laundry, wat lopen door Lake City en lekker uit eten in het Lake City Cafe.

Foto's