• header2014 crestedbutte

Dag 19 / Moab - Yampa

We verlaten om 8 uur onze mooie cabin op de Pack Creek Ranch. Een adres om te onthouden! De eerste stop is downtown Moab voor ijs. We parkeren, net als gisteren, weer voor de laundry. De gratis wifi is handig om berichtjes te ontvangen en verzenden.

Ons einddoel voor vandaag is het plaatsje Yampa in Colorado. Volgens de Garmin ruim 5 uur rijden via de snelste weg. Een lange rit, dus we laten onze plannen om een meer scenic route te nemen varen. We nemen gewoon de snelste weg, grotendeels via interstate 70.

Grand Junction
Rond Grand Junction is een groot gebied van economische bedrijvigheid. Voordat we downtown zijn passeren we kilometers lang allerlei ondernemingen. Niet heel mooi, ondanks het Colorado National Monument in de verte (we waren daar in 2011). Eenmaal downtown zijn we toch wat positiever over deze plaats. Het centrum ziet er verzorgd uit. Veel fonteinen, overal bankjes en plantenbakken en vooral heel veel kunst. Mooi gedaan.

We drinken koffie/thee met wat lekkers in Main Street Bagels en winkelen daarna nog wat. Chris koopt nog een paar mooie schoenen, flink afgeprijsd.

Glenwood Springs
We rijden weer een stuk verder en stoppen voor de lunch in Glenwood Springs. We lopen binnen bij Sacred Grounds in het centrum. Het eten is hier matig en duur. Niks 'sacred' dus. Bovendien is het slot van de WC kapot. Het centrum van Glenwood Springs is niet gezellig. Te veel autoverkeer. Deze plaats valt ons erg tegen.

Yampa
Bij Wolcott verlaten we de I70. De omgeving wordt mooier. Lage bergen bedekt met gras of sagebrush en lage vaak wat bolvormige naaldbomen. Vlakbij Yampa passeren we nog een rare rots, finger rock. Dan komen we aan in het plaatsje Yampa. "Gateway to the Flat Tops Mountains" staat er op een bordje. Dat klopt voor ons, want we willen morgen wandelen in de Flat Tops Wilderness.

Yampa heeft iets speciaals. Het voelt alsof we een jaren 60 filmset binnen zijn gestapt. De Main Street is geasfalteerd, alle zijstraten niet. De kleine, vaak matig onderhouden, houten huizen staat vrij ver uit elkaar en niet zelden staat er een oldtimer ergens op het terrein. Ook de lantaarnpalen hebben een zestiger jaren sfeer. De gebouwen die er wel goed uitzien zijn de kerk, het ranger station, de library, de school en ons motel (Oak Tree Inn).

Penny's Dinner
We eten simpel in Penny's Dinner. Dit cafe, dat hoort bij de Oak Tree Inn heeft ook al zo'n jaren 60 uitstraling met zwart/wit geblokte vloer, roestvrij stalen open keuken en vintage afbeeldingen aan de muur. Zelfs de zwijgzame oude serveerster zou zo in een film kunnen figureren. 

Stroomstoring
Om de sfeer compleet te maken valt de stroom uit als we terug zijn op onze kamer. We zitten vanaf 9 uur in het pikkedonker op bed. Maar ik heb in mijn rugzak een klein survivalpakketje en daar zit o.a. een lampje in met een dynamo. Als je aan de slinger draait brandt het lampje. Chris vindt dit helemaal geweldig. Vooral het naar de WC gaan en tegelijk draaien aan het lampje. De tranen lopen over mijn wangen van het lachen.

Uiteindelijk zit er niets anders op dan te gaan slapen. We zullen wel wakker worden als de TV ineens aanspringt.

Foto's