• header2014 crestedbutte

Dag 04 / Aspen - Marble

Maroon Bells
We zijn vroeg wakker. Na een ontbijtje op de kamer rijden we om half zeven naar de Maroon Bells. Voor 9 am mag je de weg ernaar toe met eigen auto rijden. Daarna moet je met de shuttlebus. Om 7 am zijn we bij Maroon Lake. Een zeer fotogeniek meer met de besneeuwde Maroon Bells als decor. We zijn in 2011 ook hier geweest en vonden het toen zo mooi dat we hier weer heen wilden. 

Bij het meer lopen een vader en dochter naar ons toe. Ze willen de West Maroon Trail lopen, maar durven niet alleen langs het meer nadat een andere hiker was teruggekeerd vanwege een moose die hem achterna kwam. Ze vragen of we ook die kant op gaan. 

West Maroon Trail
Ik maak nog snel een paar foto's van het meer en dan lopen we met ze mee. We zien (helaas) geen moose. We lopen nog een stukje gelijk op richting Crater Lake totdat dat niet meer handig is. Ze zijn een stuk sneller dan wij.

De wandeling is erg mooi.  We klimmen door een aspen bos en over steenvelden (pika's) naar Crater Lake. Veel bloemen. Na een rustpauze stijgen we nog verder op de West Maroon Trail. De omgeving is fantastisch. Wel behoorlijk wat inspanning. Het is de eerste echte bergwandeling deze vakantie.

Na 6,5 km komen we bij een river crossing met sneeuwvelden. We besluiten om hier terug te keren. Eerst eten we hier wat. Het is 11 am. Ook de terugweg is erg mooi.

Om half twee rijden we weer weg bij de Maroon Bells. In Carbondale doen we boodschappen, halen we geld en tanken de auto weer vol. Dan rijden we via de mooie 133 naar het plaatsje Marble. 

Marble
Wat te zeggen over dit plaatsje? Het is heel klein en er zijn geen winkels. Er wonen nogal wat artiesten en vrijbuiters.. De aanwezige toeristen zijn liefhebbers van off road rijden in jeeps en ATV's. Ook vissen en raften is hier populair. Alles heel kleinschalig, want het is hier helemaal niet druk.

We slapen in de Beaver Lake Lodge en krijgen een grote kamer met keukentje. We kunnen voor de kamer ook lekker buiten zitten. De mensen van de lodge zijn alleraardigst. We krijgen veel informatie over de omgeving en mogen hun wandelkaart lenen.

Als we uitgepakt zijn rijden we een klein stukje richting de dirt road naar Crystal Mill. Even een idee krijgen van de weg. Al snel is de dirt road veel te lastig voor ons en keren we weer om. Morgen misschien een jeep tour boeken of wellicht zelfs wandelen?

We eten redelijk in het enige restaurant van het plaatsje. Daarna nog wat lezen en weer vroeg slapen.

Foto's