Dag 21 / Grand Lake

Milner Pass Trail
Vandaag flink gewandeld in het Rocky Mountain National Park. De Milner Pass Trail van Poudre Lake naar het Alpine Visitor Center en weer terug (Ute Trail).

We zijn om ongeveer 9 uur bij de trailhead. Het is erg koud vanmorgen. Maar de kou is snel over, want de trail begint gelijk met een flinke klim. Daarna vlakt de trail af en stijgen we heel erg geleidelijk. De bomen maken al snel plaats voor veel kleinere naaldboompjes en na enige tijd voor een echt alpine landschap. Prachtige uitzichten op de besneeuwde bergtoppen.

Alpine Visitor Center
We lopen naar het Alpine Visitor Center aan de Trail Ridge Road, dus de laatste kilometer heb je wel het geluid van deze weg. Daar staat weer tegenover dat we in het cafe bij het Visitor Center een kop thee kunnen drinken. Daarna lopen we ook nog even naar de nog wat hoger gelegen summit. Prachtig uitzicht! We waren hier al eerder met de kinderen in 2009.

De terugweg vinden we nog mooier. Behalve dat we nu naar beneden lopen (iets minder vermoeiend) zijn de uitzichten nog net iets mooier. Een mooi hike met heel veel views. We lopen nog een stuk langer dan nodig, want we missen een afslag. Als we alweer een tijdje omhoog lopen krijg ik argwaan. Hier zijn we op de heenweg niet geweest. We zijn ongemerkt richting Mount Ida gelopen. We vinden vrij snel weer de goede weg. Uiteindelijk hebben we 16 km gelopen met een hoogteverschil van ruim 400 meter.

Op de terugweg naar ons hotel in Grand Lake doen we nog wat boodschappen. Rond vier uur zijn we weer op onze kamer. Even uitrusten, thee drinken en TV kijken.

We gaan op tijd avondeten. Weer in de Sagebrush BBQ & Grill. Het eten is prima daar en niet duur.

Moose
Na het eten lopen we nog een stukje van de Tonahutu Trail. Misschien zijn er aan het eind van de dag nog dieren te zien. Maar behalve een boze squirrel zien we geen dieren. Dan gaan we nog wat met de auto rondrijden. We zien heel in de verte een moose lopen, maar erg ver weg. Verder wel wat herten. Als we weer terug rijden naar Grand Lake slaan we iets voorbij de RMNP entrance station rechtsaf. Inmiddels begint het aardig donker te worden. En dan ineens staat er een elk op de weg. En even later steekt een moose met een kleintje de weg over. Lastig te fotograferen. Even later zien we moeder moose aan de waterkant staan en krijg ik haar (niet scherp) toch herkenbaar op de foto. Het kleintje is slecht te zien. Toch heel leuk! 

Terug in het Western Riviera Lakeside Hotel nog even lezen en TV kijken en weer op tijd slapen.

Foto's