• header2010 amish

Dag 01 / Brussel - Boston

Vertrek
Om 5.00 uur gaat de wekker. Opstaan, douchen, aankleden. In vlot tempo maakt iedereen zich klaar voor het vertrek. Als alle reistassen beneden staan tillen de jongens en Chris de tassen in de bagagebak, bovenop de auto. Snel een koje thee en dan vertrekken. Om 6.00 uur rijden we de straat uit met een zak broodjes en wat flesjes water voor onderweg. Vincent rijdt vlot door. Om half acht zijn we bij Airparking in Zaventem en een kwartiertje later staan we op het vliegveld.

We hebben online al ingechecked en het afleveren van de bagage bij de balie van Aer Lingus gaat vlot. Dan een kop koffie bij Starbucks. We hebben veel zin in de reis. Na de koffie door de douane en de security (druk!) en om 8.45 uur zitten we bij de gate. Veel te vroeg. Even rust, mensen kijken en krantje lezen want het vliegtuig heeft vertraging, We vertrekken om 11.15 uur, een uur later dan gepland.

Vliegreis
De vlucht naar Dublin is prima: low budget, dus voor de drankjes moeten we betalen. Na aankomst in Dublin hebben we nog twee uur overstaptijd. We lopen vlot door naar onze volgende vlucht. Verrassend is dat we al in Dublin door de USA douane gaan, compleet met de inmiddels bekende vingerafdrukken en foto. De vlucht naar Boston vertrekt precies op tijd, om 14.00 uur. Deze vlucht van Aer Lingus is verrassend goed. Een persoonlijk entertainment scherm met heel veel films, tv-programma’s, muziek en games. Gratis eten en drinken en hele vriendelijke stewards en stewardessen. Om 4 pm landen we in Boston en binnen een half uur staan we al weer met bagage voor het Hertz kantoor. Ook daar gaat het snel en 10 minuten later rijden we in een rode KIA Sedona naar ons eerste motel. Zo snel zijn we nog nooit eerder geweest!

Cambridge
We slapen in een Super 8 motel in Watertown, ten westen van Cambridge. Basic, prima. Even opfrissen. Vincent heeft pech. De bus met scheerschuim is ontploft in zijn toilettas. Dat wordt eerst opgelost. Dan gaan we op zoek naar de bushalte (een straat verder). De bus brengt ons in 10 minuten naar het gezellige Harvard Square in Cambridge. De buskaartjes kunnen contant worden betaald in de bus, maar we zien andere mensen betalen met een kaart. Dat moeten we nog uitzoeken. In het gezellige studentikoze plaatsje Cambridge lopen we een klein rondje door de mooie straten rondom Harvard Square en eten lekker bij een Mexicaan.

Daarna gaan we naar de Harvard Book Store, een leuke oude boekenwinkel met sfeervolle houten boekenkasten en een enorme 2e hands afdeling. We zijn inmiddels zo moe dat we besluiten hier de volgende dag terug te komen. Bij het metrostation van Harvard Square proberen we er achter te komen wat de goedkoopste manier van vervoer is. Een hele vriendelijke man van de metro ziet ons twijfelen bij de kaartjesautomaat en helpt ons zeer goed. Hij legt uit hoe een Charliecard werkt. Dat is voor ons de beste oplossing. Met de Charliecard verloopt de terugrit naar het motel met de bus soepeler (we hoeven nu niet meer gepast en contant te betalen). Om 10 pm zijn we weer bij het motel waar we direct als een blok in slaap vallen.

Foto's