• header2010 amish

Dag 15 / Edenton - Chincoteague

Waffle House
We verlaten Edenton om 9 am. Er is hier geen ontbijt, dus dat bewaren we voor onderweg. Het is bewolkt buiten. We rijden naar Chesapeake en dan richting Virginia Beach. We willen een stop maken voor het ontbijt en dan zien we een Waffle House. Chris zijn favoriete adres voor een ontbijt! Het is er heel druk, maar na eventjes wachten hebben ze een tafel. We bestellen waffles, de jongens met de nodige eieren, bacon en saucages. Het is er gezelliig en bedrijvig. In Waffle Houses hebben ze een open keuken. Je ziet hoe alles bereid wordt. Blijkbaar is het op zondagmorgen een heel populair adres. Er staat continu een rij mensen te wachten op een tafeltje.

Bay Bridge
Na deze leuke stop rijden we verder naar de Bay Bridge. We stappen uit bij het uitkijkpunt vlak voor de brug overgaat in de eerste tunnel. Er zijn veel boten op het water en heel veel vissers op de pier. Veel vissers hebben meerdere hengels uitstaan. Na deze stop rijden we door naar het plaatsje Chincoteague, waar we twee nachten blijven.

Chincoteague
Om 13.30 pm komen we aan in het levendige Chincoteague. Een klein toeristisch plaatsje voor gezinnen en mensen die rust zoeken. We kunnen nog niet inchecken. We rijden eerst naar een take-out om sandwiches te laten inpakken voor op het strand. We kopen ook nog wat ijs voor de koelbox en water. Dan rijden we naar het barrier eiland Assateague, een prachtig beschermd natuurgebied met een mooi lang ongerept strand. We kopen een visitorpas voor het eiland en rijden naar het strand. Er zijn enkele toiletten, douches en een paar verkleedruimtes. Makkelijk, we kunnen ons daar omkleden.

Als we het strand oplopen kijken alle mensen naar het water. Is er wat gebeurd? Dan zien we het! Er zwemt een haai voor de kust. De rugvin is duidelijk te zien. Wauw! Toch blijven sommigen gewoon in het water. Misschien hebben ze het niet door? De haai zwemt verder en al snel zien we hem niet meer. Het is zo warm dat we ook het water ingaan. Niet te ver. Dat kan ook niet, want de golven zijn hoog en als een golf breekt vlak voor je, kun je echt niet blijven staan en word je kopje onder getrokken. Ik heb nooit eerder zo’n sterke golfslag meegemaakt. De jongens vinden het prachtig.

Aan het einde van de middag rijden we naar ons motel (Comfort Suites). We hebben een ‘suite’ voor zes personen, met een klein balkonnetje. Een mooi uitzicht op het water en de brug waarover we naar Chincoteague zijn gekomen. De kinderen en Chris gaan naar het zembad en ik draai een aantal wasjes in de guest laundry. Om 8.30 pm gaan we eten in een lokaal cafeetje met simpele fastfood gerechten. Het smaakt goed en is niet duur. Om 10 pm zijn we terug. Nog wat wasgoed in de droger en dan slapen.

Foto's