Dag 21 / New York

Fietsen in Central Park
Vandaag de laatste volle dag in Amerika. We staan weer op tijd op en nemen de subway naar Central Park. Daar lopen we eerst naar het Lincoln Center, het centrum voor de Performing Arts met theaters en kunstscholen. Er is zo vroeg natuurlijk nog niets te doen, maar het ziet er mooi uit. Daarna huren we fietsen en fietsen rond heel Central Park met af en toe een stop. De langste stop maken we bij Belvedere Castle. We bekijken het in twee groepen, want de fiets mag niet mee op de wandelpaden. Joost is niet mee gaan fietsen, die is ondertussen naar musea. Het fietsen is leuk en af en toe toch heuveltje op en af. Het is enorm druk met andere huurfietsen, wielrenners en joggers. Na twee uurtjes leveren we de fietsen weer in en gaan koffie drinken in het McDonald café. Om 12.30 pm zoeken we Joost weer op bij een brug in Central Park.

Bloomingdales
We lunchen in Upper East bij een mooi uitziend cafeetje met lekkere quiches en sjieke sandwiches. Daarna gaan we naar Bloomingdales (leuk, maar véél te duur), Rockefeller Center en de Forever 21. Ondertussen zijn Joost en Chris naar het Guggenheim museum.

High Line
Om 3.30 pm hebben we afgesproken bij TKTS, de plaats waar ze goedkopere tickets verkopen voor de theatervoorstellingen van dezelfde avond. Het is er enorm druk en we willen niet in de rij staan. We gaan met de subway naar de High Line, een park in het westen van Manhattan op de plaats waar vroeger een vrachttrein reed. Het park ligt hoog boven de straat, is anderhalve mijl lang (een deel is nog niet klaar) en biedt uitzicht op de onderliggende straten en doorkijkjes naar het water rondom Manhattan. Het is modern vorm gegeven met houten bankjes die uit de grond omhoog komen, houten ligstoelen, een tribune met streetview en typische spoorweg vegetatie.

Comedy Show
Na de High Line eten we vroeg bij Dallas BBQ (de grootste steaks en hotdogs van de vakantie), omdat we ‘s avonds nog naar een voorstelling willen gaan. We gaan terug naar Times Square en daar loopt iemand reclame te maken voor een Comedy Show. Dat lijkt ons wel wat. Om 8.30 pm bezoeken we de HA! Comedy Club N.Y.C. We hebben daar veel plezier. Vooral de interactie met het publiek maakt zo’n show erg leuk.

Foto's