• header2010 amish

Dag 19 / Washington - New York

Noodweer
Om 6 uur gaat de wekker. We hebben alles al ingepakt, dus we zijn snel klaar. Om 6.40 rijden we richting New York. Als we Washington uit zijn wordt het steeds donkerder. En dan barst het onweer los. Van Washington tot ver voorbij Baltimore is het noodweer. Het onweert en stroomt van de regen. Chris rijdt knap door ondanks dat het zicht heel erg slecht is. We gaan niet hard, maar er zijn gelukkig geen ongelukken of files. Wel in de tegenovergestelde richting overigens.

Jersey Gardens
Om 10 am stoppen we bij de Walmart in Woodbury. We willen daar nog één keer heen deze vakantie voor wat laatste dingetjes. We ontbijten er ook en rijden om 10.30 am weer verder. Het is inmiddels weer droog en het is lekker koel weer. Anderhalf uur later zijn we bij Jersey Gardens. Deze outlet heeft een Nike Factory Store en een Forever 21...dachten we. Helaas gaat de Forever 21 pas open in het najaar. Maar het is een hele mooie outlet en vooral schoenen worden gekocht. Zelfs Chris heeft een paar mooie schoenen gevonden, geadviseerd door Vincent. We lunchen wat in de food court. Na het winkelen rijden we naar een tankstation in de buurt om de auto op te ruimen en te stofzuigen.

New York
Daarna rijden we naar Manhattan via de Lincolntunnel. We logeren in het Chelsey Star Hotel waar we een appartement hebben met drie queen bedden. Het ziet er prima uit. Ruim, schoon, modern, klein keukentje (geen kookplaten, wel magnetron, koelkast en waterkoker). Helemaal goed en midden in Manhattan op de hoek van W 30th Street en 8th Avenue. Chris en ik leveren de auto in op de W 34th Street bij Hertz en lopen daarna weer terug naar het hotel. Als we weer op orde zijn lopen we naar Times Square en Rockefeller Center. Heerlijke bruisende stad. Leuk om weer terug te zijn. Het is inmiddels 6 pm en we nemen de subway naar Little Italy. Dit bestaat bijna niet meer. Chinatown rukt op en veel italianen zijn vertrokken. We eten er toch lekker italiaans. Daarna lopen we nog wat rond in de buurt, voordat we weer terug gaan naar het hotel. Het is heerlijk weer nu. Ergens tussen de twintig en dertig graden.

Foto's