• header2010 amish

Dag 03 / Boston - East Stroudsburg

Walmart en Hudson River
Om 6.30 am staan we op. douchen, ontbijten, auto indelen. Vooral de plek van de koelbox is in de KIA Sedona even puzzelen, maar uiteindelijk zit iedereen comfortabel. We vertrekken 8.30 am en rijden over de drukke Interstate naar onze eerste stop: de Walmart in Hartford. Het blijft altijd weer leuk om de Walmart te bezoeken. We kopen water, ijs, cola, bestek, wegwerpborden en -bekers, barbecuetangen en proviand voor de lunch. De koelbox kan weer gevuld worden.

Bij Beacon gaan we van de interstate af en rijden naar River Front Park aan de Hudson River. Heerlijk weer, mooi uitzicht op de rivier, groot grasveld, een paar bomen voor de nodige schaduw, picknicktafels en een piepklein kinderzwembadje in de rivier. We picknicken in de buurt van het zwembadje en daarna gaan Mari en Lucas ‘zwemmen’. Een meisje dat in de buurt in een stoel aan het lezen was loopt ook naar het badje. Ze blijkt de lifeguard te zijn. Lucas moet lachen en zegt tegen het meisje dat hij echt niet zal verdrinken in dit zwembadje. Het water komt niet eens tot zijn heupen. 

Smithfield Beach, Delaware River
Na deze stop rijden we op de I84 weer verder tot Milford. De omgeving is een stuk groener geworden. Milford ziet er leuk uit, met mooie huizen. We rijden er doorheen naar de Delaware Water Gap Recreation Area. We volgen de US 209 tot aan ons motel, de Value Inn in East Stroudsburg, (Pennsylvania). Het was een flinke rit en het is inmiddels 2.30 pm. We hebben twee connecting rooms en er is een zwembad en een groot grasveld met picknicktafels en barbecues achter het motel.

Maar we willen eerst zwemmen in de rivier. Op google maps had ik een route uitgeprint met de kortste weg van het motel naar de rivier. Een gedeelte blijkt onverhard. Juist als we twijfelen of we hier wel moeten doorrijden zien we een jonge zwarte beer. Hij loopt rustig te scharrelen in het bos. Hij is best dichtbij, dus we blijven vanuit de auto kijken. Erg leuk. Als hij is verdwenen rijden we verder naar Smithfield Beach. De rivier is prachtig en Smithfield Beach een mooie groene plek om te zwemmen en te luieren. Heerlijke plek. Om 5.30 pm gaan we weer terug. Vincent gaat naar de barbershop tegenover het motel en laat zich knippen. Wij halen ondertussen eten voor de barbecue.

Barbecue
‘s Avonds lekker barbecuen achter de Value Inn. Leuke plek aan de bosrand. Rond 8.30 pm komen enkele herten tevoorschijn en vuurvliegjes. De krekels maken dan ook enorm veel herrie. Vincent is in zijn element met alle gesprekken die hij met de kapper heeft gevoerd. Hij kan de man en zijn vrouw goed nadoen. Erg grappig. Ongelofelijk wat allemaal is besproken tijdens een kwartiertje knippen. Het was een geslaagde dag.

Foto's